In het twintigste seizoen van Expeditie Robinson gaan twintig deelnemers de strijd met elkaar aan. De eerste vier Robinsons werden gisteren bekend gemaakt door RTL Boulevard.

Frank van der Lende (radio dj), Dionne Slagter (zangeres/vlogger), Jaap van Deurzen (journalist) en Anita Heilker (zangeres/ex-Dolly Dot/ijsjestester) gaan samen met 16 andere BN'ers, die later bekend worden gemaakt, het avontuur in Expeditie Robinson aan. Dat werd bekend gemaakt in RTL Boulevard, waar de deelnemers vertelden over hun ervaringen.

Article continues after the ad

Buitenspelen

"Als ik eerlijk ben, heb ik het een beetje onderschat," vertelde Frank van der Lende. "Toen ik werd gevraagd of ik mee wilde doen, zei ik meteen 'Ja!', want het leek me fantastisch en ik zag het gewoon als buitenspelen voor volwassenen." Op het eiland zelf realiseerde de presentator zich pas dat hij voor zijn eigen eten en onderdak moest zorgen. Jaap van Deurzen en Anita Heilker hadden zich beter voorbereid door alvast te leren hoe ze vuur moesten maken. 

Veranderingen

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson kent veel veranderingen. Kaj Gorgels vervangt Dennis Weening als presentator en het programma wordt niet langer op de donderdagavond van RTL 5 uitgezonden, maar zal vanaf zondag 2 september te zien zijn om 20:00 uur op RTL 4. Wat niet verandert is de nabespreking Eilandpraat, die gewoon nog door Luuk Ikink wordt gepresenteerd en te zien blijft op RTL 5.

More content below the advertising