Fotografie: Hélène Wiesenhaan
Fotografie: Hélène Wiesenhaan

Via onze website konden de lezers stemmen op de beste weerman en weervrouw van Nederland. De winnaars zijn: Willemijn Hoebert en Dennis Wilt! Veronica Magazine sprak met de twee winnaars.

Afgelopen maand kon er door de lezers van Veronica Magazine gestemd worden op de beste weervoorspellers van Nederland. Bij de vrouwen won Willemijn Hoebert op het nippertje van Amara Onwuka. In de categorie mannen won Dennis Wilt van onder andere Marco Verhoef, Gerrit Hiemstra en Piet Paulusma. 

Met een weerman en -vrouw gaat het al snel over het koude weer. Willemijn: "Ik heb favoriete weertypen, maar kou hoort daar niet bij." Voor Dennis kan het echter niet koud genoeg zijn. "Het mag van mij nog wel kouder, met stevige vorst en sneeuw. Ik heb een broertje dood aan vieze, grijze, druilerige dagen."

Hoe begon het eigenlijk?

More content below the advertising

Dennis starte bij John de Mols zender Tien. Voor het programma NSE hadden ze weerpresentatoren nodig. "Zij dachten: we trekken een blik modellen open, laten ze een screentest doen en klaar. Maar die gasten hadden nul komma nul verstand van het weer. Ik liep toevallig langs op de set en iemand riep: ‘Is dat de volgende?’ ‘Nee,’ zei mijn leidinggevende, ‘dit is Dennis, die werkt hier. Of ik toch ook iets in de camera wilde zeggen… Ik had geen script, niks. Vertelde gewoon mooie verhalen over het weer. En zo werd ik de weerman van Talpa."

Willemijn hoefde niet zo nodig op televisie, maar het leek haar wel leuk om nieuwslezeres Sacha de Boer te ontmoeten. "Ik zat bij WeerOnline en had totaal geen ambitie om weervrouw te worden. Ik werkte achter de schermen. Toen de NOS een auditie organiseerde, ben ik, op verzoek, maar gewoon gegaan. Ik dacht: misschien zie ik Sacha dan wel! Dezelfde dag zeiden ze: we willen jou. En drie dagen na mijn officiële indiensttreding deed ik al mijn eerste bericht. Ik had niet eens tijd om zenuwachtig te zijn.”

Welke blunders hebben ze gemaakt?

Echt grote blunders heeft Willemijn niet gemaakt. "Och, ik heb een keer de slappe lach gehad door een opmerking van onze nieuwspresentator Rik van de Westelaken. Hij maakte een bruggetje na een item over de Mona Lisa. Misschien niet zo mysterieus, zei hij, maar minstens zo mooi is de glimlach van onze Willemijn… Ik moest daar zo om lachen, kwam niet meer uit mijn tekst."

Dennis heeft wel een dikke misser op zijn naam staan, maar dat was voor zijn tijd als weerman. Toen ik nog bij de luchtmacht werkte, stond ik in een stand tijdens de open dag van vliegbasis Volkel. Ik hield me die dag niet met het weer bezig, maar stond de mensen te woord. Omroep Brabant maakte een sfeerreportage en vroeg mij wat het weer die dag ging doen. Van collega’s had ik begrepen dat er geen vuiltje aan de lucht zou zijn, dus ik zei: mensen kom gerust en laat je paraplu thuis. Tot er een paar uur later een enorme plensbui op ons neerstortte. Weggespoelde auto’s moesten met tractoren uit het weiland getrokken worden!"

Het volledige interview met Willemijn Hoebert en Dennis Wilt is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.