De NPO pakt flink uit. Tijdens de seizoenspresentatie werden meer dan 100 nieuwe en vernieuwde titels gepresenteerd. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben wij een selectie gemaakt van tien programma’s die je niet mag missen.

Een klas vol ouders

Zestien vaders en moeders van basisschool Het Baken gaan, 20 jaar na dato, terug in de schoolbanken. Om uit te vinden wat hun kinderen werkelijk meemaken achter de schooldeuren volgen ze twee maanden lang het lespakket van groep 8.

Vanaf maandag 3 september om 22.10 uur op NPO 1.

Article continues after the ad

Morten

Morten is een politieke thriller over verraad, macht en verleiding. De serie vertelt het verhaal van Morten Mathijsen (Peter Paul Muller), een politicus met ambitie, vele talenten en een verleden dat zijn reputatie kan schaden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Anna Levander.

Januari 2019 te zien op NPO 3. 

Loïs

Loïs is de spannende driedelige thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van de Vlugt. De gelijknamige hoofdpersoon, Loïs Elzinga, werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt elke week met een nieuwe, complexe zaak te maken.

Vanaf woensdag 28 november om 20.30 uur op NPO 1.

KLEM 2

In het tweede seizoen van de spannende serie KLEM kleeft er bloed aan de handen van Hugo Warmond, directeur MKB van de Belastingdienst (Barry Atsma). Hij is meer verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner (Jacob Derwig) dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Beiden proberen het verleden te begraven. Maar al snel krijgen ze te maken met de FIOD, malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de Amsterdamse onderwereld. 

Vanaf 13 september elke donderdag om 20.35 uur op NPO 1.

De Kolpingbuurt

De Nijmeegse Kolpingbuurt gold jarenlang als een ‘no-go-area’ voor overheidsdiensten, waaronder de politie. Dit jaar gaat de hele buurt letterlijk op de schop. Sloop, renovatie en nieuwbouw, een complete metamorfose. Maar de bewoners blijven in hun omgeving en hun toekomstige huizen blijven betaalbaar. In deze zesdelige documentaireserie worden de bewoners gevolgd tijdens deze grote verandering. 

Verwacht in 2019 op NPO 1

Snobs en sloebers

Wat gebeurt er als je zes arme en zes rijke jongeren aan elkaar koppelt, in een riante villa stopt en hen een geldprijs in het vooruitzicht stelt? In dit spel en sociale experiment ineen strijden jongeren met grote financiële problemen én jongeren met een dikke spaarrekening samen voor de pot van 20.000 euro.

Vanaf maandag 3 september om 20.25 uur op NPO 3.

Lief dagboek

In Lief dagboek lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Allemaal heel herkenbaar en toch verrassend. Marc-Marie Huijbregts presenteert het programma.

Vanaf zondag 28 oktober om 21.20 uur op NPO 1.

Vrouw op Mars

In de reportageserie Vrouw op Mars zet Fidan Ekiz de verworven rechten van de vrouw in historisch perspectief. Ze bezoekt vrouwen en mannen die ons meenemen in de strubbelingen, strijdpunten, memorabele en bij tijd en wijle hilarische ontwikkelingen in de vrouwenemancipatie. 

Vanaf donderdag 11 oktober om 20.25 uur op NPO 2

Brard & Jekel: VetGelukkig?!

Presentatrice Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel weten allebei wat het is om te strijden tegen overgewicht. In deze reportageserie onderzoeken zij vanuit hun persoonlijke ervaring de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht.

Vanaf zaterdag 30 oktober om 20.25 uur op NPO 3

Sahara

Eeuwenlang voeren kolonisten aan de Sahara voorbij. De grote woestijn van Afrika was te heet en te ondoordringbaar. Nu heeft Europa zijn zuidgrens naar de Sahara verlegd, om er migratie en terreur te bestrijden. Hoe denken de bewoners van de Sahara over deze bemoeienis? In de nieuwe vijfdelige VPRO-reisserie Sahara doorkruist Bram Vermeulen de woestijn van west naar oost en van de Atlantische- tot de Rode Zee. Hij ervaart de hitte, de nieuwe Europese kolonisten en de gevaren van oprukkend jihadisme.

Vanaf zondag 25 november om 20.15 uur op NPO 2

More content below the advertising