Johnny Depp zet al jaren talloze leuke en rare personages neer. Nu Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bioscopen draait, is het een mooi moment om zijn leukste rollen op een rijtje te zetten.

Edward Scissorhands

We bijten het spits af met Edward Scissorhands. De rol, prachtig vormgegeven door meesterregisseur Tim Burton, maakte de weg vrij voor Depps andere iconische personages. Scissorhands liet zien dat de acteur fantastisch tot zijn recht komt als hij excentriekelingen speelt. 

Willy Wonka

Toen er in 2003 een nieuwe versie werd aangekondigd van Charlie and the Chocolate Factory, zette filmstudio Warner Bros. op z’n zachtst gezegd kwaad bloed. Liefhebbers van Roald Dahls boek moesten niks hebben van een remake, maar Tim Burton (daar heb je hem weer!) bewees prima uit de voeten te kunnen met het bronmateriaal. De film werd een succes en dat was grotendeels te danken aan Depp. Hij liet zich inspireren door Michael Jackson en kwam met een nog apartere chocolademagnaat op de proppen.

 

 

Gellert Grindelwald

Fantastic Beasts is geen kopie van Harry Potter en bij een kakelverse filmreeks hoort een nieuwe slechterik. Johnny vervult de rol van enge tovenaar Grindelwald als geen ander. Gellert is door en door Depp en juist dat maakt het personage zo interessant. Hij is ook slim geweest door een hele andere schurk neer te zetten dan Voldemort.

Raoul Duke

Nog zo’n mooi voorbeeld: Raoul Duke. Het alter ego van schrijver Hunter S. Thompsons leek Depp op het lijf geschreven. De acteur vertaalde de coke-snuivende capriolen van Duke moeiteloos naar het witte doek in Fear and Loathing in Las Vegas. Het is overigens Depps enige flamboyante rol die niet geschikt is voor jonge kijkers. 

Jack Sparrow

Depps beroemdste en lucratiefste personage. Met Captain Jack Sparrow werd de acteur een filmicoon. De Pirates of the Caribbean-franchise is inmiddels goed voor een schamele 1,2 miljard dollar. Daar mag Disney Johnny voor bedanken. Zonder hem waren de films nooit zó groot geworden. 

Article continues after the ad
More content below the advertising