Johnny Depp zet al jaren talloze leuke en rare personages neer. Nu Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bioscopen draait, is het een mooi moment om zijn leukste rollen op een rijtje te zetten.

Edward Scissorhands

We bijten het spits af met Edward Scissorhands. De rol, prachtig vormgegeven door meesterregisseur Tim Burton, maakte de weg vrij voor Depps andere iconische personages. Scissorhands liet zien dat de acteur fantastisch tot zijn recht komt als hij excentriekelingen speelt. 

Willy Wonka

Toen er in 2003 een nieuwe versie werd aangekondigd van Charlie and the Chocolate Factory, zette filmstudio Warner Bros. op z’n zachtst gezegd kwaad bloed. Liefhebbers van Roald Dahls boek moesten niks hebben van een remake, maar Tim Burton (daar heb je hem weer!) bewees prima uit de voeten te kunnen met het bronmateriaal. De film werd een succes en dat was grotendeels te danken aan Depp. Hij liet zich inspireren door Michael Jackson en kwam met een nog apartere chocolademagnaat op de proppen.

 

 

Gellert Grindelwald

Fantastic Beasts is geen kopie van Harry Potter en bij een kakelverse filmreeks hoort een nieuwe slechterik. Johnny vervult de rol van enge tovenaar Grindelwald als geen ander. Gellert is door en door Depp en juist dat maakt het personage zo interessant. Hij is ook slim geweest door een hele andere schurk neer te zetten dan Voldemort.

Raoul Duke

Nog zo’n mooi voorbeeld: Raoul Duke. Het alter ego van schrijver Hunter S. Thompsons leek Depp op het lijf geschreven. De acteur vertaalde de coke-snuivende capriolen van Duke moeiteloos naar het witte doek in Fear and Loathing in Las Vegas. Het is overigens Depps enige flamboyante rol die niet geschikt is voor jonge kijkers. 

Jack Sparrow

Depps beroemdste en lucratiefste personage. Met Captain Jack Sparrow werd de acteur een filmicoon. De Pirates of the Caribbean-franchise is inmiddels goed voor een schamele 1,2 miljard dollar. Daar mag Disney Johnny voor bedanken. Zonder hem waren de films nooit zó groot geworden. 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.