Justin Bieber werd wereldberoemd op zijn dertiende. Zoals zoveel kindsterren heeft hem dat weinig goeds gedaan. Maar hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

Ooit was Justin Bieber een schattig joch met een lok haar over zijn voorhoofd die zong over zijn schatje. Daarna ging het goed mis en begon hij zich als tiener steeds meer en meer te misdragen. Recent vertelde hij op Instagram dat het slecht met hem ging en hij vroeg zijn fans om voor hem te bidden. Waarom lijkt het altijd fout te gaan met kindsterren? En hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Veronica Magazine vroeg het aan enkele BN'ers die op jonge leeftijd beroemd werden. 

Article continues after the ad

 

Ralf Mackenbach (23), won in 2009 het Junior Songfestival en kreeg als bijnaam 'de Nederlandse Justin Bieber'.

"In Nederland kan ik makkelijk ergens een hapje eten of naar de bioscoop. Bieber kan dat niet. Hij wordt overal achtervolgd door de paparazzi. Dan blijf je liever binnen en raak je steeds meer in een isolement. Ik kan me voorstellen dat hij daar knettergek van wordt."

Mackenbach had daar in het begin ook mee te maken. "Ik ruilde privacy in voor optredens en roem. Er werd geregeld langs ons huis gereden. Het meest bizarre was na het festival. We landden op Schiphol en werden opgewacht door duizenden gillende fans. Zelfs de beveiliging was overdonderd." 

 

Ruud Feltkamp (29), brak op zijn negende door met de film Kruimeltje.

"Wat ik nooit meer vergeet, is een schoolreisje naar Texel. We gingen met de boot en ineens wist iedereen van mijn aanwezigheid. Er werd een hoekje ingericht zodat iedereen met me op de foto kon. Ik leek wel een attractie."

Feltkamp snapt dat het leuk is om beroemd te zijn, maar vindt dat kinderen niet moeten beginnen met acteren voor de roem. "Ik ken niemand die daar gelukkig van is geworden"

 

Danny de Munk (49), werd op zijn twaalfde beroemd door zijn rol als Ciske de Rat. 

"Bieber heeft een paar albums uitgebracht en een paar tours gedaan. Dat valt toch wel mee? Iedereen ervaart werkdruk. Dat is een keuze. Geluk zit niet in succes, maar in jezelf."

Danny de Munk kreeg als kind weinig mee van de gekte om hem heen en dat heeft hij te danken aan zijn ouders, die zijn carrière in goede banen hebben geleid. "Ze wisten niet wat hen overkwam en werden in het diepe gegooid. Dat hebben ze goed gedaan, daar krijgen ze alle credits voor." 

Het complete artikel Komt een kindsterretje bij de dokter staat in Veronica Magazine.

More content below the advertising