Niet iedere reclame is vervelend en voor de commercial die het publiek op een goede manier weet te raken, is er de Gouden Loeki. Deze prijs ging dit jaar naar Frekkel. 

Met het verhaal over het weggelopen hondje Frekkel had de Staatsloterij een herkenbare en emotionele reclame te pakken, die iedereen met een huisdier wist te raken. De boodschap was simpel; het is leuk om 30 miljoen te winnen, maar je harige huisgenoot is belangrijker. De reclame werd gisteren beloond met de Ster Gouden Loeki 2018. 

More content below the advertising

Andere genomineerden waren supermarkten Plus, Jumbo en Lidl, die alledrie de nadruk legden op het samenkomen tijdens het kerstdiner. Maar ze konden niet op tegen de schattige Frekkel, die in het echt Pistacio heet en uit Slovenië komt. Voor de reclame werd een 'lelijk' hondje gezocht en met zijn manke pootje, vacht vol klitten en lieve kop, viel hij al snel op. 

Pistacio woont nu tussen de andere honden op een hondenschool in Tsjechië en de kans bestaat dat we hem in de toekomst nog eens op tv langs zien komen.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.