Afgelopen weekend werd de Heroes Dutch Comic Con gehouden in Utrecht en wij waren erbij! Wil je er volgend jaar ook naartoe? Check dan snel onze tips.

Heroes Dutch Comic Con is de grootste Comic Con van Nederland. Op deze beurs vind je alles wat met fantasy, entertainment, films, series, computergames en strips te maken heeft. Als klap op de vuurpijl komen er ieder jaar ook talloze bekende namen naar het evenement. Om dit weekend vol spektakel te overleven en niets te missen, hebben wij de volgende drie tips voor je. 

More content below the advertising

1. Bestudeer het programmaboekje

Als je nog nooit naar de Heroes Dutch Comic Con bent geweest, is de kans groot dat je gaat verdwalen en geen idee hebt welke kant je op moet gaan. Direct naar de Experience Hall of toch naar het Gaming Area? En hoe laat is het interview eigenlijk met je favoriete acteur uit de 80's? Pak daarom bij binnenkomst direct het programmaboekje waarin alle belangrijke informatie staat, plus een plattegrond!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heroes Dutch Comic Con is gestart! 🤩 Bezoek ons vandaag en/of morgen in Utrecht want dit kun-je-niet-missen!

Een bericht gedeeld door DutchComicCon (@dutchcomiccon) op

2. Vergeet geen foto's te maken

Als je eenmaal weet welke kant je op moet lopen, zal je mond openvallen van alle kleurrijke kostuums. De een lijkt sprekend op Darth Vader, terwijl de ander een witte badjas aantrekt en zichzelf Luke Skywalker waant. De hal staat ook vol met replica's van bekende auto's, zoals de wagen uit Ghostbusters en zelfs KITT uit Knight Rider! Daar wil je gewoon foto's van maken en het is sowieso leuker om je vrienden alle toffe beelden te tonen, dan uitgebreid te vertellen over die ene sexy Teletubbie. Let er wel op dat je altijd netjes om toestemming moet vragen voordat je hysterisch met je telefoon of telelens voor iemands neus gaat zwaaien. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Join the Dark Side! @dutchgarrison #dutchcomiccon #dccwe18

Een bericht gedeeld door DutchComicCon (@dutchcomiccon) op

3. Sparen, sparen, sparen!

De Comic Con is prijzig. De entree valt mee, maar wil je op de foto met MacGyver dan ben je al snel een dikke 50 euro armer. En wat denk je van alle strips, games, t-shirts, kostuums, bijzondere posters en andere hebbedingetjes die worden verkocht? Je kunt wel zeggen dat je niet te veel geld uit zal geven, maar uiteindelijk ga ook jij naar huis met een zwaard uit The Lord of the Rings.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.