Vele grote namen in de muziekwereld hebben een biopic. Dan kan Elton John natuurlijk niet achterblijven. De eerste trailer is al net zo kwiek en kleurrijk als de man himself.

Taron Egerton brak door met Kingsman en liet in Sing horen dat hij ook nog eens een moppie kon zingen. De jonge Brit heeft nu ook een rol te pakken in de film Rocketman. Komt de titel je bekend voor? Dat kan kloppen, want het verwijst naar Elton Johns grote hit uit 1972.

Nu denk je misschien, er zijn al genoeg films over muzikanten en hun dramatische leven, zitten we nou op nog een biografiefilm te wachten? Maar deze gaat over Elton John! En ook al zullen er gerust situaties voorbijkomen die je al vaker hebt gezien, denk aan de dronken ruzie en de rit naar het ziekenhuis, om trouw te blijven aan Elton wordt dit een uitbundige musical vol met fantasy-elementen.

Rocketman draait vanaf 30 mei 2019 in de bioscopen.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag