Disney+ wordt gezien als de grote concurrent van Netflix en deze nieuwe streamingdienst van Disney wordt dit jaar getest in Nederland. 

Sinds de aankondiging van Disney+ zijn alle ogen gericht op deze nieuwe streamingdienst van Disney, die de grote concurrent moet worden van Netflix. De verwachtingen zijn hoog gespannen en om te zorgen dat de introductie van deze on demand service goed verloopt, wordt Disney+ uitgebreid getest.

Volgens technisch vakblad The Information gaat deze test gebeuren in... Nederland! De test moet later dit jaar plaats gaan vinden, maar verder zijn er nog geen details bekend. Op de Disney+ website kun je je alvast aanmelden om op de hoogte te worden gehouden.

Netflix

Disney+ wordt hier en daar al een 'Netflix-killer' genoemd omdat Disney alle eigen content gaat verhuizen naar deze nieuwe streamingdienst. Dat houdt in dat alle films van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel straks niet meer te zien zijn op Netflix. Ook gaat Disney nieuwe Marvel-series maken.

Article continues after the ad

Netflix is om die reden alvast gestopt met de eigen Marvel-series, zoals Daredevil en The Punisher. Deze Originals zijn te duur om te maken en zouden alleen maar promotie zijn voor de toekomstige concurrent. 

More content below the advertising