Dit jaar verschijnen onder meer nieuwe versies van Aladdin en The Lion King. Maar dat zijn niet de enige klassiekers uit de Disney-catalogus die worden afgestoft!

In 1989 bracht Disney Honey, I Shrunk the Kids uit. Hierin verkleint een verstrooide wetenschapper (gespeeld door Rick Moranis uit Ghostbusters) zijn kroost tot het formaat van een mier. De film was succesvol genoeg om twee vervolgen voort te brengen – met de al even veelzeggende titels Honey, I Blew Up the Kid en Honey, We Shrunk Ourselves – en zelfs een heuse televisieserie. En volgens Slash Film zal het daar niet bij blijven!

Article continues after the ad

Naar verluidt werkt Disney aan een nieuw vervolg op Honey, I Shrunk the Kids, met de wat behapbare titel Shrunk. Hierin heeft Nick, een van de miniatuurhelden uit het origineel, inmiddels zelf kinderen. Hij zet het werk van zijn vader voort, maar het duurt niet lang voordat hij zijn eigen koters verkleint tot postzegelformaat. De maffe wetenschapper zal in dit late vervolg worden gespeeld door Josh Gad, bekend uit de Disney-hits Frozen en Beauty and the Beast.

More content below the advertising