Volgend jaar verschijnt er een remake van de animatieklassieker Mulan in de bioscopen. In de eerste trailer licht Disney alvast een tipje van de sluier op.

Van The Jungle Book en Dumbo tot The Lion King en The Little Mermaid: Disney doet weinig moeite om iets nieuws te verzinnen. Aan de lange lijst ‘live-action remakes’, ofwel opgepoetste versies van beproefde animatieklassiekers, kan nu ook Mulan worden toegevoegd. Hierin neemt de dappere titelheldin stiekem de plaats in van haar zieke vader in het leger van de keizer. Om te voorkomen dat hun geheim uitkomt, doet ze zich voor als de mannelijke krijger Hua Jun.

Article continues after the ad

 

De eerste trailer van Mulan belooft alvast een oogstrelend actiespektakel. Op de beste momenten doet deze remake denken aan moderne martial-artsklassiekers als Crouching Tiger, Hidden Dragon en House of Flying Daggers. Het is dus geen wonder dat de cast bestaat uit Aziatische actielegendes als Donnie Yen en Jet Li. De film is dan ook iets volwassener van toon dan de animatiehit uit 1998. Zo heeft het draakje Mushu (in het origineel gespeeld door Eddie Murphy) in deze remake het veld moeten ruimen. Maar zo te zien krijgen we daar een hoop fraais voor terug!

Mulan draait volgend jaar vanaf 27 maart in de bioscopen.

More content below the advertising