De donaties voor de maandag grotendeels afgebrande Notre-Dame in Parijs blijven binnenstromen. Ook Disney zal een flinke duit in het zakje doen!

De hartverscheurende beelden van de Notre-Dame die in vuur en vlam stond hebben ook Disney niet onberoerd gelaten. De studio heeft niet minder dan 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro) toegezegd voor de wederopbouw van de iconische kathedraal. Disney heeft dan ook een speciale band met het verwoeste monument: de kathedraal vormde het decor voor de animatiehit De Klokkenluider van de Notre-Dame (The Hunchback of Notre-Dame) uit 1996.

Article continues after the ad

 

"De Notre-Dame is een baken van hoop en schoonheid die eeuwenlang het hart van Parijs en de ziel van Frankrijk heeft bepaald en met zijn architectuur een blijvende plaats in de geschiedenis heeft," aldus Disney-directeur Bob Iger. Mede dankzij de vrijgevigheid van Disney, is er inmiddels al meer dan een half miljard euro ingezameld voor de wederopbouw. De gulle donatie valt trouwens in het niet bij de opbrengt van de animatiefilm. The Hunchback of Notre-Dame bracht destijds niet minder dan 315 miljoen dollar in het laatje!

More content below the advertising