Komende winter lanceert Disney in Amerika de streamingdienst Disney+. En de filmstudio onthulde onlangs welke films en series we allemaal kunnen zien bij deze Netflix-rivaal!

Op 12 november is het zover. Dan gaat de streamingdienst Disney+ de lucht in. Voor de nette prijs van 6,99 dollar per maand of 69,99 dollar per jaar (omgerekend zo’n 6,20 euro per maand) hebben abonnees toegang tot honderden series en films. Wij zetten de meest veelbelovende titels voor je op een rijtje!

Monsters Inc.

In 2001 scoorde Pixar een monsterhit met de prettig gestoorde animatiefilm Monsters Inc. Twaalf jaar later verscheen zelfs een vervolg, genaamd Monsters University. Nu krijgen de titelhelden ook hun eigen televisieserie op Disney+! Hierin krijgen de monsters concurrentie op de werkvloer van een nieuw monster. Billy Crystal en John Goodman zullen opnieuw de stemmen inspreken van Mike en Sulley.

Article continues after the ad

The Mandalorian

In The Mandalorian volgen we de avonturen van de mysterieuze Star Wars-premiejager waaraan de serie zijn titel dankt. Pedro Pascal, bekend van de Netflix-hit Narcos, zal de titelrol op zich nemen. Niemand minder dan Jon Favreau (The Lion King) tekent voor de regie van deze serie. Star Wars-fans hebben trouwens meer om naar uit te kijken: alle films uit de reeks zullen kort na de lancering te zien zijn op Disney+!

Meer Marvel

Verschillende personages uit het Marvel-universum krijgen hun eigen series op Disney+, waaronder scherpschutter Hawkeye (Jeremy Renner), de Noorse god Loki (Tom Hiddleston) en Captain America-sidekick The Falcon (Anthony Mackie). Natuurlijk zal er ook een enorm aanbod van Marvel-bioscoopfilms te vinden zijn in de catalogus.

The Simpsons

Disney heeft onlangs FOX overgenomen en veel iconische FOX-titels zullen binnenkort hun opwachting maken onder de Disney-vlag. Denk daarbij aan filmseries als Alien en X-Men. In dat rijtje mag ook The Simpsons niet ontbreken. Alle dertig seizoenen van deze baanbrekende animatieserie zullen direct beschikbaar zijn op Disney+. Zoals onze held Homer het zou samenvatten: “Woo-hoo!”

 

Jeff Goldblum

Jeff Goldblum groeide dankzij zijn rollen in The Fly en Jurassic Park uit tot een cultheld. Ook online is deze excentrieke acteur inmiddels een waar fenomeen. Een gouden zet van Disney om deze cultheld zijn eigen serie aan te bieden! In The World According to Jeff Goldblum onderzoekt hij de bijzondere geschiedenis van alledaagse zaken, variërend van speakers tot waterijsjes. Heerlijke zen-televisie, dus!

Helaas moeten we in Nederland nog even geduld hebben voordat ze kunnen genieten van al dit fraais. Disney + zal pas vanaf de zomer van 2020 beschikbaar zijn voor Europese abonnees.

More content below the advertising