Dierendag is de dag om je huisdier extra in het zonnetje te zetten, maar niet alle dieren worden goed behandeld. Om daar aandacht voor te vragen heeft de Dierenbescherming zanger Ruben Hein ingeschakeld. 

Ieder jaar helpt de Dierenbescherming tienduizenden verwaarloosde, ontheemde en mishandelde dieren. Een van deze dieren is de hond Binck. Toen de herdershond werd gevonden, was hij vel over been en zijn vacht zat vol kale plekken. In de dierenopvang werd Binck maandenlang liefdevol verzorgd en knapte hij gelukkig snel weer op. Dat verhaal wordt nu in een reclamespot verteld met muziek van Ruben Hein. De zanger, die jarenlang de muziek verzorgde in Linda's Zomerweek, maakte voor de Dierenbescherming een cover van Coldplay's hit Fix You

Ruben Hein werkte graag mee aan de video. "De Dierenbescherming zet zich in voor álle dieren. Voor huisdieren, maar ook voor wilde dieren in nood. Denk aan de grote olielekkage in de Rotterdamse haven afgelopen zomer, waarbij honderden vogels gered moesten worden. Ook maakt de organisatie zich hard voor soort- en natuurbehoud en draagt ze bij aan gezondere omstandigheden voor ons vee. Dat heeft weer direct invloed op ons, de mens. Ik draag de Dierenbescherming dan ook een warm hart toe en vond het een eer om hiervoor gevraagd te worden.”

Het complete verhaal van de hond Binck is te lezen op de de site van de Dierenbescherming

Article continues after the ad
More content below the advertising