Dierendag is de dag om je huisdier extra in het zonnetje te zetten, maar niet alle dieren worden goed behandeld. Om daar aandacht voor te vragen heeft de Dierenbescherming zanger Ruben Hein ingeschakeld. 

Ieder jaar helpt de Dierenbescherming tienduizenden verwaarloosde, ontheemde en mishandelde dieren. Een van deze dieren is de hond Binck. Toen de herdershond werd gevonden, was hij vel over been en zijn vacht zat vol kale plekken. In de dierenopvang werd Binck maandenlang liefdevol verzorgd en knapte hij gelukkig snel weer op. Dat verhaal wordt nu in een reclamespot verteld met muziek van Ruben Hein. De zanger, die jarenlang de muziek verzorgde in Linda's Zomerweek, maakte voor de Dierenbescherming een cover van Coldplay's hit Fix You

Ruben Hein werkte graag mee aan de video. "De Dierenbescherming zet zich in voor álle dieren. Voor huisdieren, maar ook voor wilde dieren in nood. Denk aan de grote olielekkage in de Rotterdamse haven afgelopen zomer, waarbij honderden vogels gered moesten worden. Ook maakt de organisatie zich hard voor soort- en natuurbehoud en draagt ze bij aan gezondere omstandigheden voor ons vee. Dat heeft weer direct invloed op ons, de mens. Ik draag de Dierenbescherming dan ook een warm hart toe en vond het een eer om hiervoor gevraagd te worden.”

Het complete verhaal van de hond Binck is te lezen op de de site van de Dierenbescherming

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag