Van een romantische tienerdrama en een western tot een heuse kerstvertelling. Wij zetten vijf van de beste Netflix Original-films van 2018 voor je op een rijtje!

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles is zo’n zeldzame familiefilm die zowaar écht leuk is voor alle leeftijden. Niet in de laatste plaats dankzij Kurt Russell in de rol van de Kerstman. De stoere cultfavoriet heeft er zichtbaar lol in en dat plezier slaat onvermijdelijk over op de kijker!

The Ballad of Buster Scruggs

In The Ballad of Buster Scruggs reizen de gebroeders Coen (bekend van films als Fargo en No Country for Old Men) af naar het Wilde Westen voor zes verhalen vol humor, actie en romantiek. Niet alle hoofdstukken zijn even sterk, maar dankzij de sterrencast en de klinkende dialogen valt er voor fans van het prettig gestoorde regisseursduo een hoop te genieten.

6 Balloons

Dave Franco, uit o.a. Now You See Me en 21 Jump Street, speelt in 6 Balloons een drugsverslaafde die het leven van zijn familie onmogelijk maakt. Vooral zijn zus Katie heeft te lijden onder het gedrag van haar broer, maar desondanks besluit ze hem toch te helpen. Dit levert een even aangrijpend als hartverscheurend drama op over familie en verslaving.

Hold The Dark

In de grimmige thriller Hold the Dark gaat een wolvenexpert (gespeeld door Jeffrey Wright uit Westworld) in Alaska om op zoek te gaan naar kinderen die al niet zijn meegenomen door een roedel wolven. Het mysterie wordt vrij snel ontrafeld, maar dat maakt de bloederige nasleep er op een of andere manier alleen maar spannender op…

To All The Boys I’ve Loved Before

Het leven van scholiere Lara staat volledig op zijn kop als haar al haar liefdesbrieven openbaar worden. De charmante cast (aangevoerd door Lana Condor uit X-Men: Apocalypse) en het even grappige als ontroerende scenario maken To All The Boys I’ve Loved Before tot een onweerstaanbaar tienerdrama. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.