Een goede filmtrailer vertelt net genoeg over het verhaal om je nieuwsgierig te maken en naar de bioscoop te trekken, maar deze trailers verklapten veel te veel!

Let op: als je één van deze films nog moet zien, laat de trailers dan vooral links liggen!

Article continues after the ad

 Iron Man

De eerste film van het Marvel-universum, zoals we dat nu kennen, was Iron Man uit 2008. Wie de filmtrailer nu terugkijkt, moet concluderen dat je gewoon naar een ordinaire samenvatting zit te kijken. Alles zit erin: Tony die z’n eerste supersuit maakt, ontsnapt uit handen van de terroristen, verder experimenteert én oog-in-oog staat met bad guy Jeff Bridges, die we ook in z’n eigen versie van een Iron Man-pak zien. Het enige dat er niet in zit, is de after credits-scène…

Batman v Superman: Dawn of Justice

We blijven even bij de superheldenfilms, maar dan van DC: Batman v Superman: Dawn of Justice gaf zowat de hele film weg. Waarom? Nou, de tweede trailer laat zien dat Batman en Superman uiteindelijk moeten samenwerken om Doomsday te verslaan. Ook duikt Wonder Woman op. Een scène die zóveel toffer zou zijn als de trailer het niet liet zien. Hoe dan ook, de strijd tussen Bruce Wayne en Clark Kent had weinig waarde meer, je wist toch dat ze uiteindelijk samenkomen.

Cast Away

Deze Tom Hanks-klassieker van regisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump) is 19 jaar na dato nog altijd een topfilm. We krijgen spontaan medelijden met mensen die ‘m nu voor het eerst willen zien en de trailer bekijken. De makers verklappen werkelijk alle belangrijke momenten in de film. Zelfs het moment dat Hanks’ personage Chuck na vier jaar op een onbewoond eiland (met zijn geliefde Wilson) zijn vrouw voor het eerst ziet… zit erin! 

Sinister

Horrorfilms leven van verrassingen. Het onbekende. Dat je weet dat er ieder moment iets onverwachts kan gebeuren. Oké: ze zijn af en toe nogal voorspelbaar, maar Sinister liet helemaal niets aan de verbeelding over door álle grote gebeurtenissen in de trailer te plempen. Je weet precies wie Bughuul is, wat hij doet en waarom ‘ie gevaarlijk is. Mensen zaten dus een beetje voor niks in de bios, wachtend op de scènes die ze in de trailer al zagen.

More content below the advertising