Een goede filmtrailer vertelt net genoeg over het verhaal om je nieuwsgierig te maken en naar de bioscoop te trekken, maar deze trailers verklapten veel te veel!

Let op: als je één van deze films nog moet zien, laat de trailers dan vooral links liggen!

More content below the advertising

 Iron Man

De eerste film van het Marvel-universum, zoals we dat nu kennen, was Iron Man uit 2008. Wie de filmtrailer nu terugkijkt, moet concluderen dat je gewoon naar een ordinaire samenvatting zit te kijken. Alles zit erin: Tony die z’n eerste supersuit maakt, ontsnapt uit handen van de terroristen, verder experimenteert én oog-in-oog staat met bad guy Jeff Bridges, die we ook in z’n eigen versie van een Iron Man-pak zien. Het enige dat er niet in zit, is de after credits-scène…

Batman v Superman: Dawn of Justice

We blijven even bij de superheldenfilms, maar dan van DC: Batman v Superman: Dawn of Justice gaf zowat de hele film weg. Waarom? Nou, de tweede trailer laat zien dat Batman en Superman uiteindelijk moeten samenwerken om Doomsday te verslaan. Ook duikt Wonder Woman op. Een scène die zóveel toffer zou zijn als de trailer het niet liet zien. Hoe dan ook, de strijd tussen Bruce Wayne en Clark Kent had weinig waarde meer, je wist toch dat ze uiteindelijk samenkomen.

Cast Away

Deze Tom Hanks-klassieker van regisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump) is 19 jaar na dato nog altijd een topfilm. We krijgen spontaan medelijden met mensen die ‘m nu voor het eerst willen zien en de trailer bekijken. De makers verklappen werkelijk alle belangrijke momenten in de film. Zelfs het moment dat Hanks’ personage Chuck na vier jaar op een onbewoond eiland (met zijn geliefde Wilson) zijn vrouw voor het eerst ziet… zit erin! 

Sinister

Horrorfilms leven van verrassingen. Het onbekende. Dat je weet dat er ieder moment iets onverwachts kan gebeuren. Oké: ze zijn af en toe nogal voorspelbaar, maar Sinister liet helemaal niets aan de verbeelding over door álle grote gebeurtenissen in de trailer te plempen. Je weet precies wie Bughuul is, wat hij doet en waarom ‘ie gevaarlijk is. Mensen zaten dus een beetje voor niks in de bios, wachtend op de scènes die ze in de trailer al zagen.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.