Veronica Magazine heeft een mooie selectie gemaakt van 21 series die je dit jaar niet mag missen. Met die lijst in de hand hebben wij per genre de beste serie uitgekozen. 

Soap: Dynasty 

De soap der soaps uit de jaren tachtig in een nieuw, peperduur jasje. Nog altijd met de Carringtons en de Colby's in de hoofdrol. 

(Seizoen 2, vanaf 13 oktober op Netflix)

Drama: Klem

Hugo Warmond (Barry Atsma), directeur MKB van de Belastingdienst, en topcrimineel Marius Milner (Jacob Derwig) krijgen te maken met de Amsterdamse onderwereld. 

(Seizoen 2, vanaf 6 september op NPO 1)

Horror: American Horror Story

Het achtste seizoen van American Horror Story heet Apocalypse. Zoals fans van de serie gewend zijn, is het een en al mysterie waar de serie over zal gaan. Wel zeker: niet voor bangerds.

(Seizoen 8, vanaf 18 september op FOX)

Animatie: Bojack Horseman

Ieders favoriete pratende paard keert terug in dit donkere kijkje op Hollywood. 

(Seizoen 5, vanaf 14 september op Netflix)

Misdaad: Flikken Rotterdam

Het plot houdt AVROTROS nog even geheim, maar oude favorieten Huub Stapel en Cees Geel zijn weer terug om Rotterdam veilig te houden.

(Seizoen 3, vanaf 7 september op NPO 1)

Comedy: Familie Kruys

Hoe gaat het verder met BN'er stylist Bette en haar familie nadat haar 'bruiloft' aan het einde van vorig seizoen werd onderbroken door een mystery guest?

(Seizoen 4, vanaf 2 september op RTL 4)

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.