Als je niet terugdeinst voor films zoals It, dan hebben we goed nieuws: Stephen King komt met tien nieuwe films! 

It: Chapter Two
Bijna 30 jaar na de gebeurtenissen in het eerste hoofdstuk, komt The Losers Club opnieuw bij elkaar om voorgoed af te rekenen met het kwaad dat It heet. De hoofdrollen zijn voor James McAvoy (Split), Jessica Chastain (Crimson Peak) en Bill Skarsgård als de horrorclown Pennywise. It: Chapter Two gaat volgend jaar september in première in Nederland.

Pet Sematary
In Pet Sematary begraaft een vader zijn omgekomen zoontje op een dierenbegraafplaats, die volgens de lokale bevolking de doden weer tot leven wekt. Maar zoals de trailer al weggeeft: ‘Sometimes dead is better’. Pet Sematary draait vanaf 25 april in de bioscopen!

In the Tall Grass
In deze Stephen King-verfilming hoort een tweeling tijdens een tripje op het Amerikaanse platteland een jongetje om hulp roepen. Maar als de broer en zus reageren op de noodkreet, blijkt dat zij wel eens het volgende slachtoffer kunnen zijn… In the Tall Grass zal in de loop van volgend jaar te zien zijn bij Netflix.

Doctor Sleep
Na Gerald’s Game gaat regisseur Mike Flanagan opnieuw een Stephen King-verhaal verfilmen. In dit vervolg op The Shining gebruikt een inmiddels volwassen Danny Torrance zijn paranormale gaven om een groep bovennatuurlijke moordenaars te stoppen. Ewan McGregor heeft getekend voor de rol van Danny. Doctor Sleep zal in januari 2020 worden uitgebracht.

The Tommyknockers
Deze combinatie van horror en sciencefiction werd in 1993 al eens bewerkt tot een niet al te beste miniserie. Hierin krijgt een schrijfster bijzondere krachten wanneer ze in contact komt met buitenaardse wezens. Toch spannend, want niemand minder dan James Wan (The Conjuring) zal de film produceren.

Firestarter
Firestarter werd in 1984 verfilmd met Drew Barrymore in de hoofdrol. Een jong meisje beschikt na schimmige experimenten over telekinetische krachten. Dit maakt haar al snel het doelwit van het Amerikaanse leger, dat het meisje willen inzetten als wapen. Golden Globe-winnaar Fatih Akin (Aus dem Nichts) zal deze remake regisseren.

The Long Walk
We hebben er bijna 40 jaar op moeten wachten, maar dit jaar werd bekend dat The Long Walk eindelijk verfilmd gaat worden. In deze bloedstollende roman uit 1979 is Amerika veranderd in een dictatuur, waar tieners letterlijk moeten rennen voor hun leven in een dodelijke marathon. Het scenario wordt momenteel geschreven door James Vanderbilt (Zodiac).

The Talisman
In The Talisman moet een twaalfjarig jongetje afreizen naar een gevaarlijke fantasywereld om een amulet met bijzondere krachten te vinden. Alleen als hij slaagt in zijn missie, kan hij zijn doodzieke moeder redden. Niemand minder dan Steven Spielberg zal de film produceren.

Suffer the Little Children
Suffer the Little Children is gebaseerd op een kort verhaal dat Stephen King in 1972 schreef. Hierin vermoedt een schooljuffrouw dat haar leerlingen zijn vervangen door sinistere dubbelgangers. Nieuwkomer Sean Carter (Keep Watching) zal de film regisseren.

Drunken Fireworks
In 2016 werd bekend dat James Franco (The Disaster Artist) de hoofdrol zou spelen in Drunken Fireworks. In dit korte verhaal van strijden een automonteur en een maffiabaas ieder jaar om het mooiste vuurwerk. Maar Stephen King zou Stephen King niet zijn als deze rivaliteit explosieve gevolgen heeft!

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.