Komende weken starten, en eindigen, weer een aantal goede programma's. Om te voorkomen dat je ze mist, zetten we onze aanraders van de eerste helft van februari op een rijtje. 

3 februari

Heel Holland Bakt

Het is de finale! In de laatste aflevering strijden de finalisten tegen elkaar om de felbegeerde eerste plek. Wie gaat er vandoor met de prijs? Anna, Nicole, of toch omstreden finalist Maroeska?

Om 20.25 op NPO 1

10 februari

De luizenmoeder

Juf Ank en haar collega’s keren terug met nieuwe avonturen! Directeur Anton heeft flink geïnvesteerd in basisschool De Klimop en wil het de veiligste school van de regio maken. Ook is hij helemaal in zijn nopjes vanwege een nieuwe leerling: Ahmed. Kijk hier alvast de trailer van seizoen twee. 

Om 20.25 op NPO 3.

10 februari

First Dates Hotel

Als vervolg op de ‘gewone’ First Dates houdt de zoektocht naar liefde niet op bij een date, maar verblijven de kandidaten zowaar in een echt hotel! Gastheer Sergio en Barman Victor zijn uiteraard weer van de partij en leiden de boel voor zover mogelijk in goede banen.

Om 20.55 op NPO 3.

14 februari

Temptation Island

De verleid(st)ers zijn weer terug! Maak je borst maar nat voor een nieuw seizoen vol drama en geniet van sensatie in een tropisch paradijs.

Op 20.30 om RTL 5

More content below the advertising
More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.