Het is traditie om het jaar te eindigen met een oudejaarsconference. Wij zetten op een rijtje welke cabaretiers vanavond te zien zijn.

Marc-Marie Huijbregts - Oudejaars: Onderweg naar morgen

De grote oudejaarsconference op NPO 1 is dit jaar voor Marc-Marie Huijbregts. Hij neemt het jaar door en kijkt naar de hoogte- en dieptepunten. Hij heeft het niet alleen over grote gebeurtenissen, maar ook over dingen die hem persoonlijk raakten. Huijbregts stelt zichzelf kwetsbaar op en maakt van de oudejaarsconference een intieme show. 

Om 22:36 uur op NPO 1.

Guido Weijers: Oudejaarsconference

Bij Guido Weijers weet je wat je kunt verwachten. Dit jaar is hij ook weer het alternatief voor de oudejaarsconference op de publieke omroep. Hij is meer komiek dan cabaretier en vuurt talloze grappen af op het publiek. Toch zijn het niet alleen makkelijke moppen die hij vertelt, tussendoor zet hij de kijker ook aan het denken.

Om 20:30 uur op RTL 4.

Oudejaarsconference 2018 Javier Guzman

Uit het niets bleek Javier Guzman ook een oudejaarsconference te hebben gemaakt. Hij heeft deze show niet opgenomen in het theater, maar voor Defensie in verschillende kazernes door het hele land. We hebben dus geen idee waar hij het over gaat hebben, maar Javier kennende, neemt hij geen blad voor de mond.

Om 20:00 uur op Comedy Central

Moppentappers

SBS6 pakt het anders aan. Jeroen van der Boom ontvangt een stel BN'ers die moppen gaan tappen. Vanavond laten Najib Amhali, Leonie ter Braak en René Froger zich van hun grappigste kant zien. Op de zijlijn leveren poppenversies van Gerard Joling en Gordon commentaar op de grappen. 

Om 20:30 uur op SBS6.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.