Source
ANP Foto

Dankzij Netflix staan op ieder moment van de dag duizenden films en series tot onze beschikking. Toch hadden we het zo slecht nog niet in het videotijdperk!

Dingen die we missen aan de videotheek

Groot aanbod

De streaming-diensten scheppen graag op over hun enorme aanbod. Toch kunnen ze niet tippen aan het aantal titels dat videotheken gemiddeld op voorraad hadden. En de films verdwenen niet na een jaar uit het aanbod omdat de rechten waren verlopen.

Article continues after the ad

Praatje maken

De beste videotheken leken soms meer op een buurthuis dan op een bedrijf. Je kwam om een film te huren, maar bleef om een praatje te maken. Altijd gezellig, nooit saai!

Alles onder één dak

Game of Thrones staat op HBO, The Handmaid’s Tale is alleen te zien bij Videoland en voor Lucifer moet je bij Netflix zijn. Dat was vroeger toch een stuk makkelijker! Of je nu fan was van James Bond, Disney of Back to the Future, alle videotheken hadden alle grote titels onder één dak.

Goed advies

De medewerkers wisten wat je leuk vond en kwamen zo met geweldige tips. Daarnaast waren ze ook niet te beroerd om films af te raden als je op het punt stond een baggertitel te kiezen. Dat zien we Netflix voorlopig nog niet doen!

Dingen die we totaal niet missen aan de videotheek

Beroerde beeldkwaliteit

Videobanden waren flink onderhevig aan slijtage, zeker als ze vaak heen en weer werden gespoeld. Met de komst van de dvd werd het er niet beter op. De kwetsbare schijfjes bleken geen match voor de vette Dorito-vingers van de klanten, waardoor films compleet vastliepen.

Misgrijpen

Hoe kon je het weekend beter beginnen dan met de gloednieuwe release van Lethal Weapon 2? Eenmaal in de videotheek bleek al snel dat je niet de enige was die op dat idee was gekomen, waardoor je uiteindelijk thuiskwam met Police Academy 6: City under Siege. ‘On demand’ doet zijn naam gelukkig eer aan: het online filmaanbod is altijd en overal beschikbaar!

Films terugbrengen

Regelmatig moest je op je vrije zondagmiddag door weer en wind fietsen om te voorkomen dat je een boete aan je broek kreeg. Maar eerlijk is eerlijk, het was een mooi excuus om nog even te struinen door het enorme aanbod en een babbeltje te maken met de medewerkers. En niet zelden ging je dan ook weer met een nieuwe film naar huis!

More content below the advertising