Aan de vooravond van Kinderen voor Kinderen in Concert zetten wij zeven BN'ers op een rijtje die hun eerste schreden in showbizzland zetten op het podium van het liedjesfestijn.

Kinderen voor Kinderen is de afgelopen vier decennia geëvolueerd van een braaf Goois liedjesfestijn in het Kinderen voor Kinderen Concert dat we sinds 2012 kennen. In welke vorm het ook gegoten werd, het kinderkoor - dat maatschappelijk relevante thema's aansnijdt - blijft immens populair. En dat niet alleen; Kinderen voor Kinderen blijkt een kweekvijver voor talent! Wij zetten zeven BN'er op een rijtje die hun eerste 'moment of fame' pakten tijdens het jaarlijks terugkerende liedjesfeest.

1. Holly Mae Brood
Holly is actrice, model, danseres, zangeres én de dochter van wijlen Herman Brood. Ze kreeg naamsbekendheid bij het grote publiek door haar deelname aan Holland's Next Top Model en haar rol als Amy Kortenaer in Goede Tijden, Slechte Tijden en Nieuwe Tijden. In 2018 werd haar bekendheid nog groter door haar deelname aan het dansprogramma Dance Dance Dance. Zij won de show samen met haar partner en vriend Soy Kroon.

 
2. Levi van Kempen
Levi brak in 2005 door als Junior Couwenberg in ONM. Daarnaast was-ie te zien als presentator van Green Dream District op National Geographic en presenteerde hij programma's op kinderzender Disney XD. Afgelopen jaar spotten we Levi nog als een van de decipelen in The Passion en is hij de vaste vervanger van Jim Bakkum in de musical All Stars. Maar het begin voor Levi allemaal met Kinderen voor Kinderen.

3. Kelly van der Veer
Nadat Kelly, toen nog als Ferry, vier jaar lang haar longen uit haar lijf zong in Kinderen voor Kinderen, pakte ze de winst in het Veronica-programma De Travestieshow. De meesten van ons kennen Kel vooral van haar deelname aan het derde seizoen van Big Brother en de gastoptredens in pareltjes als Het Nationaal Verkeersexamen, JENSEN! en De Nationale IQ Test. Na een carrière als webcamgirl, werkt Kelly sinds een jaar of drie in een bordeel in Den Haag. 

4. EliZe
EliZe maakte van haar achtste tot haar vijftiende deel uit van het Kinderen voor Kinderen-koor. In 2004 brak ze (inter)nationaal door met haar debuutsingle Shake. Hierna volgden hits als AutomaticI'm No Latino en Into Your System. Na het uitbrengen van een tweede album werd het stil rond de Bussumse. Wij blijven EliZe echter altijd koesteren als de vrouw die de voorgevel bezong in Het Tietenlied.


5. Marjon Keller
Marjon wie? Nou, deze dame met de karakteristieke stem is al sinds jaar en dag de vaste voice-over van RTL 4 en presenteert een eigen radioprogramma op 100% NL. Het bekendst werd Marjon echter met Frizzle Sizzle, de meidengroep die werd opgericht door voormalig Kinderen voor Kinderen-leden Marjon, Laura Vlasblom, Karin Vlasblom en Mandy Huydts én in 1986 deelnam aan het Eurovisie Songfestival met de kraker Alles heeft een ritme

6. Elvira Out
Actrice Elvira Out studeerde aan de Toneelschool en de London Academy of Music and Dramatic Art, maakte in 1992 haar film- en acteerdebuut als Carolien in de televisiefilm Survival en was sindsdien in talloze tv- en filmproducties te zien. Onder het grote publiek werd Elvira bekend als Bianca Bouwhuis in Goede tijden, slechte tijden; een rol die ze overnam van Cynthia Abma. Elvira maakte haar debuut echter in de allereerste editie van Kinderen voor Kinderen, waar ze iedereen naar huis zong met de klassieker Hoekje. 

7. Kaj van der Voort
Kaj was vier jaar lang lid van de populaire boyband B-Brave, maakte zijn acteerdebuut in de film Fashion Chicks, danste zich met Maan naar een derde plek in het derde seizoen van dansprogramma Dance Dance Dance en is op dit moment te zien in Boxing Stars. Hij rook echter voor het eerste aan de bekendheid in Kinderen voor Kinderen, waarin hij zich met het door Claudia de Breij geschreven nummer De liefste oma van de wereld op de kaart zette.

Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2018 is vanavond om 19.25 uur te zien op NPO 3

Article continues after the ad
More content below the advertising