Hollywoodsterren krijgen soms zoveel filmaanbiedingen dat ze niet goed weten voor welke film ze moeten kiezen. Deze drie acteurs maakten duidelijk de verkeerde keuze. 

Will Smith – Wild Wild West in plaats van The Matrix

Will Smith was eind jaren negentig razen populair dankzij zijn films Men In Black en Independence Day. Om die reden boden de Wachowskis hem de hoofdrol Neo in The Matrix aan. Will wees die af, omdat hij niet geloofde dat de ambitieuze special effects waar konden worden gemaakt. Later werd dit juist een van de beste aspecten van de film. Will wilde liever acteren in de mislukte comedy Wild Wild West. Dat werd gelijk een van de slechtste films op zijn cv. 

Article continues after the ad

Kevin Costner – Waterworld in plaats van Shawshank Redemption

Costner zag geen directe voordelen voor het spelen in The Shawshank Redeption. De film kreeg goede kritiek, maar werd in eerste instantie door het publiek genegeerd. Tegenwoordig staat de film wel hoog op de beste films aller tijden-lijst! Costner was hoe dan ook te druk bezig met het maken van de flop Waterworld. Tom Hanks en Brad Pitt wezen de rol ook af, alleen dan wel voor goede films: Forrest Gump en Interview with the Vampire.

Brad Pitt – Spy Game in plaats van The Bourne Identity 

Brad Pitt is vaak goed in het kiezen van films, het is ook moeilijk om een slechte film met Pitt op te noemen. Maar, zelfs de meest ervaren acteurs slaan soms de plank mis. Dit was ook zo’n geval: Brad wees de rol van Jason Bourne af in The Bourne Identity. Dit deed hij niet om in een compleet andere film te spelen, maar juist een rol in hetzelfde genre! Hij koos voor Spy Game, een film waarin hij een CIA-agent speelt. De film was geen flop en het is een sterke thriller, maar Jason Bourne werd een iconisch filmpersonage en wordt door veel filmliefhebbers gezien als het Amerikaanse antwoord op James Bond. 

More content below the advertising