Hollywoodsterren krijgen soms zoveel filmaanbiedingen dat ze niet goed weten voor welke film ze moeten kiezen. Deze drie acteurs maakten duidelijk de verkeerde keuze. 

Will Smith – Wild Wild West in plaats van The Matrix

Will Smith was eind jaren negentig razen populair dankzij zijn films Men In Black en Independence Day. Om die reden boden de Wachowskis hem de hoofdrol Neo in The Matrix aan. Will wees die af, omdat hij niet geloofde dat de ambitieuze special effects waar konden worden gemaakt. Later werd dit juist een van de beste aspecten van de film. Will wilde liever acteren in de mislukte comedy Wild Wild West. Dat werd gelijk een van de slechtste films op zijn cv. 

More content below the advertising

Kevin Costner – Waterworld in plaats van Shawshank Redemption

Costner zag geen directe voordelen voor het spelen in The Shawshank Redeption. De film kreeg goede kritiek, maar werd in eerste instantie door het publiek genegeerd. Tegenwoordig staat de film wel hoog op de beste films aller tijden-lijst! Costner was hoe dan ook te druk bezig met het maken van de flop Waterworld. Tom Hanks en Brad Pitt wezen de rol ook af, alleen dan wel voor goede films: Forrest Gump en Interview with the Vampire.

Brad Pitt – Spy Game in plaats van The Bourne Identity 

Brad Pitt is vaak goed in het kiezen van films, het is ook moeilijk om een slechte film met Pitt op te noemen. Maar, zelfs de meest ervaren acteurs slaan soms de plank mis. Dit was ook zo’n geval: Brad wees de rol van Jason Bourne af in The Bourne Identity. Dit deed hij niet om in een compleet andere film te spelen, maar juist een rol in hetzelfde genre! Hij koos voor Spy Game, een film waarin hij een CIA-agent speelt. De film was geen flop en het is een sterke thriller, maar Jason Bourne werd een iconisch filmpersonage en wordt door veel filmliefhebbers gezien als het Amerikaanse antwoord op James Bond. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.