Als we Hollywood mogen geloven, leeft ieder koppel uit een romantische film nog lang en gelukkig. We weten natuurlijk allemaal dat dat onzin is, en dus zetten we de beste romantische films zónder happy ending op een rijtje.

Wees gewaarschuwd: we verklappen hartbrekende spoilers!

La La Land

Voor een upbeat musical-film met veel jazz-liedjes, eindigt La La Land niet al te vrolijk. In de film zien we Ryan Gosling en Emma Stone schitteren als twee worstelende, artistieke mensen die het proberen te maken in Hollywood. Gosling als jazzpianist Sebastian en Stone als beginnende actrice Mia. Met veel moeite lukt het de twee uiteindelijk om succesvol te worden, maar dan helaas wel zonder elkaar. 

Me Before You

Louisa verandert van baan en wordt de verzorger van Will, een rijke bankier die na een ongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen, omdat hij niks meer zelf kan doen. Er ontstaat een band tussen hen die hij niet zag aankomen, maar dat verandert uiteindelijk niet zijn wens… Pak de zakdoekjes er maar bij.

Edward Scissorhands

Johnny Depps personage Edward is gecreëerd door een uitvinder die overleed voordat hij hem kon afmaken. Hierdoor heeft Edward scharen waar zijn handen horen te zitten. Kim is de enige die aardig doet tegen Edward. Er bloeit een relatie op tussen hen, maar Kims jaloerse ex is daar niet zo blij mee. Nadat de ex Kim probeert aan te vallen, steekt Edward hem neer en gooit ‘ie hem uit het raam. Edward en Kim beseffen dat het onmogelijk is om samen te blijven. Ze geven elkaar nog een laatste kus en nemen afscheid. Hoewel het niet gelukkig eindigt, is de moraal van het verhaal dat innerlijke schoonheid het belangrijkste is.

Titanic

Titanic is een van de bekendste en meest hartverscheurende liefdesverhalen ooit! De verboden relatie van Jack en Rose eindigt, zoals iedereen weet, in één groot tranendal. De Titanic raakt de beruchte ijsberg en daar gaat het onzinkbare schip, richting de bodem. Jack offert zichzelf op voor Rose en overlijdt in het water. De wereld is er inmiddels wel uit: hij paste ook gewoon op die deur. 

Casablanca

Een van de meest iconische liefdesverhalen ooit, in een van de meest invloedrijke zwartwit-films: Casablanca. Rick en Ilsa proberen tijdens de Tweede Wereldoorlog samen te vluchten, maar dat gaat natuurlijk niet als gepland. Hoewel Rick normaal geen gul persoon is, gebruikt hij de belangrijke douane-papieren om Ilsa en haar man te helpen het land te verlaten. Ilsa wil dit niet, maar Rick geeft aan dat ze spijt krijgt als ze blijft. “Maybe not today. Maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life.” De laatste momenten van Casablanca waren hartverscheurend en blijven tot op de dag van vandaag een van de meest memorabele scènes ooit.  

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.