Als we Hollywood mogen geloven, leeft ieder koppel uit een romantische film nog lang en gelukkig. We weten natuurlijk allemaal dat dat onzin is, en dus zetten we de beste romantische films zónder happy ending op een rijtje.

Wees gewaarschuwd: we verklappen hartbrekende spoilers!

La La Land

Voor een upbeat musical-film met veel jazz-liedjes, eindigt La La Land niet al te vrolijk. In de film zien we Ryan Gosling en Emma Stone schitteren als twee worstelende, artistieke mensen die het proberen te maken in Hollywood. Gosling als jazzpianist Sebastian en Stone als beginnende actrice Mia. Met veel moeite lukt het de twee uiteindelijk om succesvol te worden, maar dan helaas wel zonder elkaar. 

Me Before You

Louisa verandert van baan en wordt de verzorger van Will, een rijke bankier die na een ongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen, omdat hij niks meer zelf kan doen. Er ontstaat een band tussen hen die hij niet zag aankomen, maar dat verandert uiteindelijk niet zijn wens… Pak de zakdoekjes er maar bij.

Edward Scissorhands

Johnny Depps personage Edward is gecreëerd door een uitvinder die overleed voordat hij hem kon afmaken. Hierdoor heeft Edward scharen waar zijn handen horen te zitten. Kim is de enige die aardig doet tegen Edward. Er bloeit een relatie op tussen hen, maar Kims jaloerse ex is daar niet zo blij mee. Nadat de ex Kim probeert aan te vallen, steekt Edward hem neer en gooit ‘ie hem uit het raam. Edward en Kim beseffen dat het onmogelijk is om samen te blijven. Ze geven elkaar nog een laatste kus en nemen afscheid. Hoewel het niet gelukkig eindigt, is de moraal van het verhaal dat innerlijke schoonheid het belangrijkste is.

Titanic

Titanic is een van de bekendste en meest hartverscheurende liefdesverhalen ooit! De verboden relatie van Jack en Rose eindigt, zoals iedereen weet, in één groot tranendal. De Titanic raakt de beruchte ijsberg en daar gaat het onzinkbare schip, richting de bodem. Jack offert zichzelf op voor Rose en overlijdt in het water. De wereld is er inmiddels wel uit: hij paste ook gewoon op die deur. 

Casablanca

Een van de meest iconische liefdesverhalen ooit, in een van de meest invloedrijke zwartwit-films: Casablanca. Rick en Ilsa proberen tijdens de Tweede Wereldoorlog samen te vluchten, maar dat gaat natuurlijk niet als gepland. Hoewel Rick normaal geen gul persoon is, gebruikt hij de belangrijke douane-papieren om Ilsa en haar man te helpen het land te verlaten. Ilsa wil dit niet, maar Rick geeft aan dat ze spijt krijgt als ze blijft. “Maybe not today. Maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life.” De laatste momenten van Casablanca waren hartverscheurend en blijven tot op de dag van vandaag een van de meest memorabele scènes ooit.  

Article continues after the ad
More content below the advertising