Voor zijn rol als adviseur van de president in Designated Survivor hoefde Kal Penn geen acteerlessen te volgen. 

Na zijn avonturen met John Cho als wietrokers Harold & Kumar maakte Kal Penn een uitstapje naar het Witte Huis. Hij vond Barack Obama zo een inspirerende politicus dat hij als vrijwilliger voor hem begon te werken. Toen Obama president werd, beloonde hij Penn met een baantje als Associate Director in the Office of Public Engagement. Deze functie hield in dat hij als woordvoerder van het Witte Huis contact moest onderhouden met het het volk. Tussendoor nam hij nog wel wat tijd vrij om A Very Harold and Kumar 3D Christmas te filmen. 

Met Designated Survivor keerde hij terug als acteur en de rol van woordvoerder Seth Wright is hem op het lijf geschreven. Hij is een van de weinige acteurs die daadwerkelijk in het Witte Huis heeft gewerkt en weet precies hoe het er daar aan toe gaat, al zitten de schrijvers meestal niet op zijn goed bedoelde adviezen te wachten. 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag