Het was een van de merkwaardigste overstappen van het afgelopen jaar: Art Rooijakkers van de NPO naar RTL. Nu wordt duidelijk wie hiervoor geslachtofferd wordt: Dennis Weening.

De wenkbrauwen werden ietwat opgetrokken toen RTL afgelopen maart met een hoop tromgeroffel bekendmaakte dat Art Rooijakkers zijn kindje en kijkcijferkanon Wie is de Mol? liet schieten voor een driejarig contract bij de commerciële zendergroep. Zo'n immens populair programma verlaten om spelshows als Holland-België en Praat Nederlands met me te presenteren; is hij niet goed bij zijn hoofd?

Maar gisteren kwam de aap uit de mouw: Art gaat naar alle waarschijnlijkheid ook RTL 5-hit Expeditie Robinson presenteren en stuurt daarmee Dennis Weening subiet richting het UWV. Weening liet maandag op Radio 538 nog weten dat hij het heel erg zou vinden als hij Robinson volgend jaar niet meer zou mogen presenteren, maar RTL komt met een heel andere verklaring: “Dennis Weening heeft ons laten weten dat hij met de opstart van zijn eigen bedrijf bezig is en dit in de toekomst niet te combineren is met zijn werkzaamheden bij RTL. Dit seizoen van Expeditie Robinson is dan ook zijn laatste en we zijn hem enorm dankbaar voor alle jaren dat hij met hart en ziel aan het programma heeft gewerkt.” Huh?!

Ook twitterend Nederland was in de war, want wie zit hier nu keihard te liegen?

Expeditie Robinson, mét Dennis Weening, is elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 5. De finale vindt dit jaar op donderdag 20 december plaats in de Ziggo Dome. 

Article continues after the ad
More content below the advertising