Art Rooijakkers nieuwe presentator Expeditie Robinson?

Het was een van de merkwaardigste overstappen van het afgelopen jaar: Art Rooijakkers van de NPO naar RTL. Nu wordt duidelijk wie hiervoor geslachtofferd wordt: Dennis Weening.

De wenkbrauwen werden ietwat opgetrokken toen RTL afgelopen maart met een hoop tromgeroffel bekendmaakte dat Art Rooijakkers zijn kindje en kijkcijferkanon Wie is de Mol? liet schieten voor een driejarig contract bij de commerciële zendergroep. Zo'n immens populair programma verlaten om spelshows als Holland-België en Praat Nederlands met me te presenteren; is hij niet goed bij zijn hoofd?

Maar gisteren kwam de aap uit de mouw: Art gaat naar alle waarschijnlijkheid ook RTL 5-hit Expeditie Robinson presenteren en stuurt daarmee Dennis Weening subiet richting het UWV. Weening liet maandag op Radio 538 nog weten dat hij het heel erg zou vinden als hij Robinson volgend jaar niet meer zou mogen presenteren, maar RTL komt met een heel andere verklaring: “Dennis Weening heeft ons laten weten dat hij met de opstart van zijn eigen bedrijf bezig is en dit in de toekomst niet te combineren is met zijn werkzaamheden bij RTL. Dit seizoen van Expeditie Robinson is dan ook zijn laatste en we zijn hem enorm dankbaar voor alle jaren dat hij met hart en ziel aan het programma heeft gewerkt.” Huh?!

Ook twitterend Nederland was in de war, want wie zit hier nu keihard te liegen?

Expeditie Robinson, mét Dennis Weening, is elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 5. De finale vindt dit jaar op donderdag 20 december plaats in de Ziggo Dome. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.