Foto: Mike van den Toorn
Foto: Mike van den Toorn

Na vijftien jaar keert de keiharde quizshow De zwakste schakel terug, maar zonder Chazia Mourali, zij kreeg 'tot ziens' te horen en werd vervangen door Bridget Maasland.

The Weakest Link was de eerste quiz waarin de presentatrice keihard was tegen de kandidaten. In het Britse programma moesten spelers om de beurt vragen beantwoorden en met ieder goed antwoord werd er geld verdiend, bij een verkeerd antwoord ging de teller weer op nul. Kandidaten die foute antwoorden gaven, kregen er verbaal flink van langs van presentatrice Anne Robinson. Het programma kreeg ook een Nederlandse versie, genaamd De zwakste schakel, met Chazia Mourali in de rol van meedogenloze quizmaster. 

Article continues after the ad

RTL heeft bekend gemaakt dat het programma na vijftien jaar weer terugkeert en aan de formule is niks veranderd. De kandidaten worden onder druk gezet door een strenge presentatrice en wie niet goed presteert, krijgt een tik op de vingers. Er is alleen wel één belangrijk verschil: Chazia Mourali keert niet terug. De presentatrice die het programma zo succesvol had gemaakt, was dit keer zelf de zwakste schakel en haar rol wordt overgenomen door Bridget Maasland. 

Wanneer De zwakste schakel weer op tv komt, wordt op later moment bekend gemaakt. 

More content below the advertising