Foto: Mike van den Toorn
Foto: Mike van den Toorn

Na vijftien jaar keert de keiharde quizshow De zwakste schakel terug, maar zonder Chazia Mourali, zij kreeg 'tot ziens' te horen en werd vervangen door Bridget Maasland.

The Weakest Link was de eerste quiz waarin de presentatrice keihard was tegen de kandidaten. In het Britse programma moesten spelers om de beurt vragen beantwoorden en met ieder goed antwoord werd er geld verdiend, bij een verkeerd antwoord ging de teller weer op nul. Kandidaten die foute antwoorden gaven, kregen er verbaal flink van langs van presentatrice Anne Robinson. Het programma kreeg ook een Nederlandse versie, genaamd De zwakste schakel, met Chazia Mourali in de rol van meedogenloze quizmaster. 

More content below the advertising

RTL heeft bekend gemaakt dat het programma na vijftien jaar weer terugkeert en aan de formule is niks veranderd. De kandidaten worden onder druk gezet door een strenge presentatrice en wie niet goed presteert, krijgt een tik op de vingers. Er is alleen wel één belangrijk verschil: Chazia Mourali keert niet terug. De presentatrice die het programma zo succesvol had gemaakt, was dit keer zelf de zwakste schakel en haar rol wordt overgenomen door Bridget Maasland. 

Wanneer De zwakste schakel weer op tv komt, wordt op later moment bekend gemaakt. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.