Cats is de langstlopende musical ooit in Londen, maar je hoeft deze kerstvakantie niet naar het buitenland om deze hitmusical te zien, want Cats komt naar Nederland! En wij geven jou korting. 

Toen Andrew Lloyd Webber in 1981 met een musical kwam over katten verklaarde iedereen hem voor gek. Wie zat er nou te wachten op een theaterstuk vol dans en zang gebaseerd op een dichtbundel over deze dieren? Best veel mensen! Want de musical Cats was een gigantische hit. Het werd zelfs de langstlopende voorstelling op West End in Londen.

De internationale cast uit West End komt het einde van dit jaar voor een speciale jubileumtour naar Nederland. Met Nederlandse boventiteling kan iedereen de tekst begrijpen en toch genieten van de oorspronkelijke musical, zoals Andrew Lloyd Webber hem meer dan dertig jaar geleden schreef. De voorstellingen zijn te zien in theaters in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Groningen vanaf 20 december.

More content below the advertising
Tijdens de kerstvakantie is dit het perfecte uitje voor de hele familie en om die reden hebben wij een actie voor jullie. Via de Theaterclub ontvang je 20 euro korting per kaart op geselecteerde voorstellingen in Amsterdam!

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.