Source
ANP Foto

Of je nu van rock, soul of rap houdt, voor iedere muziekliefhebber is er wel een passende documentaire te vinden op Netflix. Wij zetten de vijf indrukwekkendste muziekdocu’s voor je op een rijtje!

David Bowie: The Man Who Changed The World

Het is alweer drie jaar geleden dat David Bowie is overleden. Aan de hand van archiefbeelden, optredens en interviews toont The Man Who Changed The World de invloed van deze Britse rocklegende. Weinig nieuws voor de fans, maar het blijft anderhalf uur lang genieten!

Article continues after the ad

Amy

Amy toont de opkomst en ondergang van Amy Winehouse, misschien wel de beste zangeres van haar generatie. Maar haar enorme talent wordt overschaduwd door haar drank- en drugsgebruik. In 2016 werd deze hartverscheurende documentaire bekroond met een Oscar.

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown

Er zijn maar weinig artiesten die zoveel invloed hebben gehad op de moderne muziek als James Brown. Maar The Godfather of Soul had ook een duistere kant. Beide aspecten van deze baanbrekende soulzanger komen aan bod in deze swingende documentaire van Oscarwinnaar Alex Gibney.

Sinatra: All or Nothing at All

Het leven van Frank Sinatra was te bijzonder om in één documentaire te vangen. En daarom beslaat Sinatra: All Or Nothing At All twee afzonderlijke afleveringen van in totaal zes uur! Het eerste hoofdstuk beslaat zijn geboorte tot zijn Oscar voor From Here to Eternity, in het tweede hoofdstuk komen onder meer zijn problemen met drank, vrouwen en de maffia aan bod.

The Defiant Ones

Jimmy Iovine maakte platen met legendarische artiesten als John Lennon en Bruce Springsteen. Dr. Dre stond maakte wereldsterren van artiesten als N.W.A., Snoop Dogg en Eminem. Deze openhartige docuserie toont hoe de vriendschap tussen deze twee legendarische producenten het muzieklandschap van de jaren 90 voorgoed veranderen.

More content below the advertising