Source
Foto: Elvin Boer

De Luizenmoeder

De kijkcijfers lopen wat terug, maar het tweede seizoen van De luizenmoeder schuurt nog als vanouds. Vanavond moet Anton z'n belofte aan de ouders van Agggghmed inlossen niet alleen het kerstfeest wordt uitgebreid gevierd op De Klimop, maar ook de ramadan. Maar ja, hoe pak je zoiets aan?

Om 20:30 uur op NPO 3.

Bed and Breakfast

Een gammel of ontbrekend leeslampje, jus d'orange uit een pak (!) bij het toch al schamele ontbijt, een tot op de draad versleten washandje, plukken stof op de bedrand en een beschimmelde antislipmat in de douche. Sommige b&b’s zijn de Welkom- deurmat niet waard, maar hoe presteren die van vanavond in Noord-Holland, Flevoland en Midden- Delfland?

Om 20:20 uur op NPO 1.

Moja Polska

Polen kent een roerige geschiedenis. Na loden jaren van communisme, herwonnen vrijheid en westerse democratie, valt het land terug in conservatisme. De half-Poolse journaliste Dore van Duivenbode gaat in vijf afleveringen op zoek naar de reden van deze hang naar het verleden.

Om 20:15 uur op NPO 2.

De Ronde 102

België kent op sportgebied natuurlijk hoogtepunt op hoogtepunt, maar voor de echte liefhebber steekt er maar één fier bovenuit: de Ronde van Vlaanderen. Met meer dan twintig camera's duikt deze docu achter de schermen van hét wielerevenement van het jaar.

Om 22:00 uur op Een.

Film: Thor: The Dark World

Het was een beetje onrechtvaardig dat de leukste Avenger de minst geslaagde solo-film had, maar dat werd rechtgezet met de opvolger. In deze vlotte, spectaculaire en vooral erg grappige film wordt de blonde superheld (Chris Hemsworth) zo effectief in het nauw gedreven door een schurkachtige elf, dat hij de handen ineen moet slaan met zijn verraderlijke stiefbroer Loki ( Tom Hiddleston). Dat zorgt voor vuurwerk op allerlei vlakken en Hemsworth is gegroeid in zijn rol.

Om 20:30 uur op Veronica.

Article continues after the ad
More content below the advertising