Source
Foto: Valentina Vos

Kees & Co

Na acht seizoenen viel in 2006 het doek voor de comedyserie Kees & Co. Dertien jaar na dato keert Simone Kleinsma als enige van de originele cast terug als de mater familias van de Heisteetjes. Als Kees na een bezoek aan de inmiddels naar Spanje geëmigreerde Anne terugkeert, ontdekt ze tot haar schrik dat haar huis is ingenomen door Rudie en zijn vriendin. En dat is niet de enige verrassing.

Om 20:00 uur op RTL 4.

De TV Kantine

De Peppi en Kokki van de persiflage-tv duiken voor het tiende jaar op rij de verkleed- kist in om bekend Nederland op het hakblok te leggen. Daarbij krijgen Carlo en Irene, die zelf zullen transformeren in onder anderen de Van Rossempjes en het transgenderduo Louisa & Rosanna, in dit jubileumseizoen hulp van Ilse Warringa, Chantal Janzen, Paul de Leeuw en Elise Schaap. Kortom, schuif aan en tast toe!

Om 22:00 uur op RTL 4.

Kiri

Wanneer de geadopteerde Kiri tijdens een bezoekje aan haar biologische opa verdwijnt, verdrinkt haar maatschappelijk werkster Miriam (Happy Valley's Sarah Lancashire) zich in een mix van alcohol en schuldgevoel. Toch strijdt ze wanhopig tegen haar eigen werkgevers en het beeld dat van haar geschetst wordt in de media. Wanneer ook haar beste vriend, een armetierige en stinkende hond, het onderspit lijkt te delven, is het drama compleet.

Om 22:40 uur op NPO 2.

Film: The Shawshank Redemption

Een juweeltje zoals ze maar zelden gemaakt worden. Robbins belandt onschuldig in de gevangenis. Daar vindt hij zijn steun en toeverlaat in de gedetineerde Freeman. Gedurende hun twintigjarige detentie sluiten de twee een hechte vriendschap, wat hen in staat stelt te overleven in de barre omstandigheden. In een rustig tempo verhaalt Darabont van hun belevenissen. De actie moet van de acteurs komen, die uitgebreid de ruimte krijgen om te schitteren.

Om 20:00 uur op RTL 7.

Article continues after the ad
More content below the advertising