Beau Five Days Inside

Nadat hij bij SBS6 jarenlang flop op flop stapelde, betekende 2018 dé grote ommekeer in de carrière van Beau van Erven Dorens. Hij won een Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-presentator, werd Omroepman van 't jaar én sleepte de felbegeerde Televizier-Ring in de want voor het alom geprezen Beau Five Days Inside, waarvan vanavond het tweede seizoen begint. Beau loopt in de komende acht afleveringen opnieuw mee bij verschillende instellingen waar je normaliter niet zomaar binnenkomt, zoals het Rosa Spier Huis in Laren en Villa Pardoes in Kaatsheuvel.

Article continues after the ad

Om 20:33 uur op RTL 4

De Zorgwaakhond

Hoewel het Nederlandse zorgstelsel tot een van de beste van de wereld behoort, en al jaren verkozen wordt tot het beste van Europa, gaat er ook in de polder nog heel wat mis. Omroep MAX-boegbeeld Jan Slagter duikt de komende weken in iedere aflevering van De Zorgwaakhond in twee cases waar het zorgtechnisch gezien volledig uit de klauwen gierde.

Om 21:30 uur op NPO 1.

Zelfbouwers Rotterdam

Men neme ene oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk, een niet al te best gedeelte van Rotterdam-Zuid, om deze parel vervolgens op te splitsen in zes casco woningen, te verkopen voor de hoofdprijs en in het koopcontract op te stellen dat de kopers zich móéten laten volgen door een cameraploeg, Herman den Blijker en Olcay Gulsen. RTL vond zes stellen die zo gek waren en volgt deze koppels de komende acht weken bij het bouwen van hun droomhuis.

Om 21:33 uur op RTL 4.

De rijdende rechter

Gerhard Pril is al ruim 25 jaar lid van Phillips Hengelsportvereniging Veldhoven. Hij vist al die jaren op dezelfde manier, in zijn ouderwetse visstoel direct aan de oever. Sinds een paar jaar staan er echter steigers rondom zijn favoriete visvijver Het Karperputje. Alle vissers moeten nu vanaf een steiger vissen. Maar dat is Gerhard natuurlijk niet van plan.

Om 22:20 uur op NPO 1.

Film: Zodiac

De zaak is nog steeds open, maar als het aan Robert Graysmith ligt, is er geen twijfel over de identiteit van Zodiac, de moordenaar die rond 1970 veel slachtoffers maakte. Het boek dat Graysmith schreef, is bij regisseur Fincher in bekwame handen. Hij maakt een gedetailleerde reconstructie van de moorden, het politieonderzoek en de gang van zaken op de redactie van de San Francisco Chronicle, waar misdaadjournalist Paul Avery (een geweldige Downey jr.) over de zaak schrijft.

Om 20:30 uur op SBS9.

More content below the advertising