Source
Foto: BNNVARA/IDTV

Sinan zoekt de Klas van Elias

In Wie is de Mol? bleek Sinan Can de personificatie van passief (#watgaatsinandoen), maar in deze tweedelige documentaire over de klasgenootjes van de in 2013 uit Syrië gevluchte Elias gaat de onderzoeksjournalist iets actiever te werk.

Om 22:15 uur op NPO 1.

Article continues after the ad

2Doc: Verward

Will is een van die duizenden 'verwarde' mensen in Nederland met wie de politie zich de afgelopen tijd moest bemoeien. Maar volgens Will is hij helemaal niet verward, er wordt juist een complot tegen hem gesmeed! Sinds 2011 filmt Will zijn leven om bewijsmateriaal te verzamelen tegen zijn belagers.

Om 20:55 uur op NPO 2.

Naar de bibliotheek

Documentairemaker Frans Bromet en de zijnen dwalen tijdens de komende dagen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken. Het spreekt boekdelen dat dit aloude boekenparadijs allang niet meer de plek is waar je op je lazer krijgt als je die stapel vakantieliteratuur weer eens te laat terugbrengt; de bieb is verworden tot een soort buurthuis, waar uiteenlopende figuren voor Frans een boekje opendoen.

Om 19:15 uur op NPO 2.

Body Bizarre

Terwijl de een zeurt over zijn wipneus en de ander zich schaamt voor haar o-benen, blijkt in een nieuw seizoen van Body Bizarre maar weer eens dat het leven niet alleen wordt bepaald door hoe het lichaam eruitziet. Hoe bizar het soms ook is.

Om 22:30 uur op TLC.

Film: Maze Runner: The Scorch Trials

In deze tweede Maze Runner moet de groep proefkonijnen, opgejaagd vanwege de stoffen in hun bloed die ze beschermen tegen een epidemie, een gevaarlijke woestenij doorkruisen. Geen doolhof meer dus en dat is jammer, want dat was nou net het leuke aan de eerste film. Maar ook al is The Scorch Trials wat gewoontjes, hij kijkt nog steeds prima weg.

Om 20:30 uur op Net5.

More content below the advertising