Source
Foto: Ernst Coppejans

M

Na jaren sappelen werd Margriet van der Linden vorig jaar ingevlogen om in het gat te stappen dat Matthijs van Nieuwkerk jaarlijks achterlaat tijdens zijn ellenlange zomervakantie. Hoewel M volgens sommigen vooral stond voor ‘middelmatig’, mag Margriet zich tóch nog een keer bewijen als waardig alternatief voor DWDD.

Om 19:00 uur op NPO 1

Article continues after the ad

Typisch Marken

Aan de oevers van het Markermeer ligt Marken. Vroeger was marken een eiland, maar na de aanleg van de dijk in 1957 is het door nu officieel een schiereiland. Toch voelen de kleinen tweeduizend bewoners zich nog steeds eilanders. Je woont dan ook niet in Marken, maar óp Marken. In deze eerste aflevering maken we kennis met de oudste bewoner van Marken: Luutje (98).

Om 19:20 uur op NPO 2

Kopen zonder kijken

Merel en Marco zijn al jaren op zoek naar een dubbel benedenhuis met tuin in een van de meest geliefde wijken van Rotterdam. Met een tweede kind op komst en een huidige woning waar geen satéprikker meer bij kan, zit er maar één ding op: hun lot volledig uit handen geven.

Om 20:30 uur op RTL 4.

2Doc: Vrouwen van Venserpolder

In Venserpolder, een niet al te beste buurt in Amsterdam-Zuidoost, staat woonblok 10, gebouwd rondom een binnentuin. Jarenlang is het een plek waar je zonder pardon uit je schoenen werd geschoten, totdat een aantal vrouwen het gebied annexeerde met jawel... een moestuin.

Om 21:00 uur op NPO 2.

Film: Jerry Maguire

De succesvolle sportagent Jerry Maguire (Cruise) komt tot inkeer: het gaat niet om de deals, maar om zijn cliënten. Die gedachte levert hem zijn ontslag op, en wanneer hij voor zichzelf begint, is verliefde boekhouder Zellweger de enige die hem volgt. Cruise heeft het echter te druk met zijn enige cliënt Gooding. De film is een tikkie aan de lange kant, maar vooral tijdens de scènes die de sprankelende Zellweger en Cruise delen wint het romantische verhaaltje aan kracht.

Om 20:30 uur op RTL 8.

More content below the advertising