Met John Wick keerde Keanu Reeves in één klap terug, maar aan al het goede komt een einde. John Wick 3 is zijn laatste keer als de iconische huurmoordenaar.

Op papier leek John Wick een slappe b-film; huurmoordenaar is boos op de mannen die zijn hond hebben gedood en neemt wraak. Daarnaast staat Keanu Reeves niet bekend als een groot acteur, dus de verwachtingen waren laag. John Wick bleek een geweldige actiefilm te zijn vol brute vechtscènes en Reeves bewees alle critici dat hij nog steeds een leading man is. 

Het vervolg was al net zo leuk en het lijkt er op dat John Wick 3 nog heftiger gaat worden. Over het verhaal wordt ook dit keer niet al te moeilijk gedaan. John Wick heeft een prijs op zijn hoofd staan, slaat op de vlucht en rekent af met iedere huurmoordenaar op zijn pad. Een prima excuus om Wick op een paard te zetten en te laten knokken met ninja's op motors. Jammer genoeg is dit wel de laatste film over de geliefde huurmoordenaar. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.