Lowlands is begonnen en voor iedereen die er niet bij kan zijn heeft NPO 3 vanavond de hoogtepunten. De line-up van dit jaar is erg indrukwekkend met onder andere Dua Lipa, James Bay, Kendrick Lamar, N.E.R.D. en Gorillaz. Wij gingen rond de tafel zitten en kozen onze favoriete nummers van deze toppers.

 

Dua Lipa

Gelijk maken we het onszelf erg moeilijk want welk liedje van deze popprinses kiezen we uit? Iedere maand lijkt ze wel met een nieuw nummer uit te komen en het is allemaal even lekker. Gaan we los op het Rihanna-achtige New Rules, breakup song IDGAF of toch zomerhit One Kiss? Onze favoriet blijft toch haar doorbraak Be The One.

 
Gorillaz
Weer hebben we hetzelfde probleem. Welk nummer van Gorillaz kiezen we uit? De fictieve band rondom zanger Damon Albarn is een ware hitmachine en er is zoveel om uit te kiezen. Is Clint Eastwood beter dan Dirty Harry? Feel Good Inc. mogen we natuurlijk niet vergeten. En eigenlijk is On Melancholy Hill ook wel een klassieker. Om in zomerse sferen te blijven, kozen we voor Humility van het nieuwe album The Now Now.
 
Kendrick Lamar

Rapper Kendrick Lamar houdt het lekker simpel met zijn albumcover Damn en ook wij waren er snel uit. Zijn hit Humble, waarin hij aangeeft helemaal klaar te zijn met overdreven schoonheidsidealen, is onze favoriet.

James Bay

James Bay heeft een nieuwe frisse look en ook zijn sound heeft een update gekregen. Een nummer als Wild Love is even wennen en onze voorkeur gaat toch uit naar zijn oude werk. Daarom kiezen wij voor Let It Go.

 
N.E.R.D.

En weer krijgen we het moeilijk. Alles wat Pharrell Williams aanraakt verandert in goud. Gelukkig kunnen we ons beperken tot zijn hits met N.E.R.D. en hoeven we niet te kiezen uit zijn vele soloprojecten en samenwerkingen met andere artiesten. Na lang beraad kozen we uiteindelijk voor She Wants To Move uit 2004, al is het alleen maar om jullie erop te wijzen dat Pharrell er 14 jaar later nog geen dag ouder uitziet.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag