Lowlands is begonnen en voor iedereen die er niet bij kan zijn heeft NPO 3 vanavond de hoogtepunten. De line-up van dit jaar is erg indrukwekkend met onder andere Dua Lipa, James Bay, Kendrick Lamar, N.E.R.D. en Gorillaz. Wij gingen rond de tafel zitten en kozen onze favoriete nummers van deze toppers.

 

Dua Lipa

Article continues after the ad

Gelijk maken we het onszelf erg moeilijk want welk liedje van deze popprinses kiezen we uit? Iedere maand lijkt ze wel met een nieuw nummer uit te komen en het is allemaal even lekker. Gaan we los op het Rihanna-achtige New Rules, breakup song IDGAF of toch zomerhit One Kiss? Onze favoriet blijft toch haar doorbraak Be The One.

 
Gorillaz
Weer hebben we hetzelfde probleem. Welk nummer van Gorillaz kiezen we uit? De fictieve band rondom zanger Damon Albarn is een ware hitmachine en er is zoveel om uit te kiezen. Is Clint Eastwood beter dan Dirty Harry? Feel Good Inc. mogen we natuurlijk niet vergeten. En eigenlijk is On Melancholy Hill ook wel een klassieker. Om in zomerse sferen te blijven, kozen we voor Humility van het nieuwe album The Now Now.
 
Kendrick Lamar

Rapper Kendrick Lamar houdt het lekker simpel met zijn albumcover Damn en ook wij waren er snel uit. Zijn hit Humble, waarin hij aangeeft helemaal klaar te zijn met overdreven schoonheidsidealen, is onze favoriet.

James Bay

James Bay heeft een nieuwe frisse look en ook zijn sound heeft een update gekregen. Een nummer als Wild Love is even wennen en onze voorkeur gaat toch uit naar zijn oude werk. Daarom kiezen wij voor Let It Go.

 
N.E.R.D.

En weer krijgen we het moeilijk. Alles wat Pharrell Williams aanraakt verandert in goud. Gelukkig kunnen we ons beperken tot zijn hits met N.E.R.D. en hoeven we niet te kiezen uit zijn vele soloprojecten en samenwerkingen met andere artiesten. Na lang beraad kozen we uiteindelijk voor She Wants To Move uit 2004, al is het alleen maar om jullie erop te wijzen dat Pharrell er 14 jaar later nog geen dag ouder uitziet.

 

More content below the advertising