De Roelvinkjes treden in de voetsporen van Geer en Goor en gaan leven op bijstandsniveau. Lukt het de realityfamilie om te leven zonder luxe?

We hoeven alleen maar de namen Dave en Donny te noemen en je weet gelijk over wie het gaat. Dave Roelvink verscheen voor het eerst in Fort Boyard, beleefde wilde avonturen in Welkom bij de Kamara's en dook daarna op in Sterren Springen. In realityserie De Roelvinkjes werd de hele familie gevolgd en leerde Nederland broertje Donny kennen. 

Daarna volgden een reeks realityseries waarin de broers gevolgd werden terwijl ze zaken deden en op expeditie gingen. Nu is de hele familie weer bij elkaar voor De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Ze verhuizen naar een huisje in Amsterdam-Noord waar ze van de bijstand moeten leven. De Roelvinkjes zijn al snel door hun budget heen en de broers moeten een bijbaantje nemen om geld in het laatje te brengen, maar Dave heeft een ander plan om zijn centen te verdubbelen. 

Boze tongen beweren dat de Roelvinkjes zich niet aan de regels van het programma hielden en hun luxe leventje bleven leiden. Producent Talpa heeft ook bevestigd dat het gezin maar drie weken in Amsterdam-Noord verbleef en geen volle maand, maar zolang wij in de felblauwe ogen van de broers kunnen kijken, zijn we al snel tevreden. 

Article continues after the ad

De Roelvinkjes: Effe geen cent te maken is vanaf vanavond wekelijks te zien op SBS6 om 20:30 uur.

More content below the advertising