De Roelvinkjes treden in de voetsporen van Geer en Goor en gaan leven op bijstandsniveau. Lukt het de realityfamilie om te leven zonder luxe?

We hoeven alleen maar de namen Dave en Donny te noemen en je weet gelijk over wie het gaat. Dave Roelvink verscheen voor het eerst in Fort Boyard, beleefde wilde avonturen in Welkom bij de Kamara's en dook daarna op in Sterren Springen. In realityserie De Roelvinkjes werd de hele familie gevolgd en leerde Nederland broertje Donny kennen. 

Daarna volgden een reeks realityseries waarin de broers gevolgd werden terwijl ze zaken deden en op expeditie gingen. Nu is de hele familie weer bij elkaar voor De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Ze verhuizen naar een huisje in Amsterdam-Noord waar ze van de bijstand moeten leven. De Roelvinkjes zijn al snel door hun budget heen en de broers moeten een bijbaantje nemen om geld in het laatje te brengen, maar Dave heeft een ander plan om zijn centen te verdubbelen. 

Boze tongen beweren dat de Roelvinkjes zich niet aan de regels van het programma hielden en hun luxe leventje bleven leiden. Producent Talpa heeft ook bevestigd dat het gezin maar drie weken in Amsterdam-Noord verbleef en geen volle maand, maar zolang wij in de felblauwe ogen van de broers kunnen kijken, zijn we al snel tevreden. 

More content below the advertising

De Roelvinkjes: Effe geen cent te maken is vanaf vanavond wekelijks te zien op SBS6 om 20:30 uur.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.