Een maand lang hebben de Roelvinkjes moeten leven van een bijstandsuitkering. Nu het sociale experiment voorbij is, mogen ze weer terug naar hun luxeleventje. We zetten de hoogtepunten op een rijtje. 

Voor de realityserie De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken hebben Dries, Donny, Dave en Honoria een maand lang moeten leven van een bijstandsuitkering in een minimawijk. Dat ging het gezin niet echt goed af en Dave bewees al snel dat hij slecht met geld om kan gaan. De broers gingen met oma naar het casino en vergokten bijna een weekbudget. 

 

Het liefdesleven van de broers stond ook onder druk. Ze hadden geen geld om leuke dingen te doen met hun vriendinnetjes en de tortelduifjes moesten een slaapkamer delen. 

 

Met het hele gezin weer bij elkaar thuis voelden Donny en Dave zich ook weer kleine jochies en die kunnen niet in slaap vallen zonder sprookje te horen. Dries bleek een talentvolle verhalenverteller te zijn, maar als papa zegt dat je moet gaan slapen, dan kan je maar beter luisteren ook.

 

Het was niet alleen maar leuk. Dave had te veel gedronken en was met z'n dronken kop in de auto gestapt. Na zijn arrestatie moest Dave door het stof en goed nadenken over zijn gedrag, maar gelukkig kon hij rekenen op de steun van zijn familie. 

De laatste aflevering van De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken wordt vanavond uitgezonden om 20:30 uur op SBS6

Article continues after the ad
More content below the advertising