Op naar de volgende realityserie

Een maand lang hebben de Roelvinkjes moeten leven van een bijstandsuitkering. Nu het sociale experiment voorbij is, mogen ze weer terug naar hun luxeleventje. We zetten de hoogtepunten op een rijtje. 

Voor de realityserie De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken hebben Dries, Donny, Dave en Honoria een maand lang moeten leven van een bijstandsuitkering in een minimawijk. Dat ging het gezin niet echt goed af en Dave bewees al snel dat hij slecht met geld om kan gaan. De broers gingen met oma naar het casino en vergokten bijna een weekbudget. 

 

Het liefdesleven van de broers stond ook onder druk. Ze hadden geen geld om leuke dingen te doen met hun vriendinnetjes en de tortelduifjes moesten een slaapkamer delen. 

 

Met het hele gezin weer bij elkaar thuis voelden Donny en Dave zich ook weer kleine jochies en die kunnen niet in slaap vallen zonder sprookje te horen. Dries bleek een talentvolle verhalenverteller te zijn, maar als papa zegt dat je moet gaan slapen, dan kan je maar beter luisteren ook.

 

Het was niet alleen maar leuk. Dave had te veel gedronken en was met z'n dronken kop in de auto gestapt. Na zijn arrestatie moest Dave door het stof en goed nadenken over zijn gedrag, maar gelukkig kon hij rekenen op de steun van zijn familie. 

De laatste aflevering van De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken wordt vanavond uitgezonden om 20:30 uur op SBS6

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.