Ben je een ondernemer en durf je het aan om de Roelvinkjes een tijdje op je winkel te laten passen, dan is SBS6 op zoek naar jou. 

Na het succes van De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken werd er direct nagedacht over een nieuw programma over het gezin. Tijdens een etentje met John de Mol ontstond het idee om Dries, Dave, Donny en Honoria op winkels te laten passen, dat vertelt de zanger in De Telegraaf. "Winkel moet je trouwens niet al te letterlijk nemen, het kan ook een boerderij zijn, een marktkraam, een hotel of een bejaardensoos." 

Ondernemers die verlangen naar een vakantie en het aandurven om de sleutel van hun bedrijf achter te laten bij de Roelvinkjes kunnen zich nog opgeven via de website. Dries: "Wie er eens een paar dagen tussenuit wil, kan zich nu aanmelden, in maart beginnen de opnamen. In mei is het dan op televisie." Dave en Donnie hebben in ieder geval al ervaring op de boerderij. 

More content below the advertising

De Roelvinkjes passen op de 'winkel' is in mei te zien op SBS6.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.