Conny en Tilly speelden de hoofdrol in misschien wel de meest legendarische aflevering van De rijdende rechter ooit: de vete rond de koude pannenkoek. En de kemphanen zijn nog niet uitgevochten; ze keren vanavond - zij het bij de concurrent - terug in de ring.

Om ons geheugen even op te frissen: buurvrouwen Conny en Tilly waren ooit goede vriendinnen, maar sinds de klusjesman van Tilly zonder toestemming zijn voet in de tuin van Conny zette, maken de twee elkaar het leven zuur. Voor die tijd maakten de paradijsvogels samen ritjes met de scootmobiel en kookte Tilly dagelijks voor Conny (al moest onze Con er wél zeven euro voor neerleggen, want Til heeft ook alleen maar een AOW'tje).
 
En toen ging het mis: Tilly gooide stiekem stenen naar de vogeltjes die Conny elke dag voerde, de twee zorgden beiden voor enorme geluidsoverlast én de menukeuze en kookkusten van Tilly bevielen Conny geenszins. Als Conny aangaf dat ze gruwelde van bruine bonen, maakte Tilly die juist expres. En de stapel pannenkoeken waar Til mee aankwam? Die waren ijskoud! En dat terwijl onze Con best van pannenkoeken houdt, maar dan moeten die fijne deegschijven wel warm zijn. Gelukkig konden Tilly's slavinken Conny wel bekoren. "Ja, daar kun je haar mee doodgooien", aldus chef Tilly, waarna haar in onmin gevallen buurvrouw dit beaamde met een lauw knikje.
 

Uiteindelijk werden alle klachten en eisen ongegrond verklaard. Meester Reid concludeerde dat het getreiter van de twee moest stoppen: dus geen herrie meer maken en geen steentjes naar vogels mieteren.

Eind goed, al goed zul je denken. Nou niet dus, wat de twee laten vanavond opnieuw van zich horen, maar dan bij de concurrent! In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak beschuldigt Conny Tilly er onder meer van afval in haar tuin te dumpen én haar geliefde boom te hebben vermoord met schoonmaakazijn. En wanneer half Lelystad zich met de zaak gaat bemoeien, loopt het pas écht gierend uit de klauwen.

id="jw-player-video-wrapper"
class="JWvideo"
data-video-jw-uri ="//content.jwplatform.com/videos/XUuGODFm-QT8G2ERg.mp4"
data-preview-jw-uri ="//cdn.jwplayer.com/thumbs/XUuGODFm-720.jpg"
>

Mr. Frank Visser doet uitspraak is vanaf vanavond elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS6.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag