Eén van de bekendste citaten uit Apocalypse Now is: "The horror, the horror". Die tekst sluit heel goed aan op de opnames van de film. 

Regisseur Francis Ford Coppola heeft geen goede herinneringen aan het maken van filmklassieker Apocalypse Now. Alles wat fout kon gaan, ging fout. Een kleine selectie:

- De opnames zouden zes weken duren maar het werden er 68. 

- Tijdens het filmen was het script nog niet af.

- Steve McQueen, Al Pacino, Jack Nicholson en Robert Redford wilden de hoofdrol niet spelen en Coppola moest genoegen nemen met Martin Sheen, die op dat moment zwaar verslaafd was. 

- Martin Sheen kreeg een hartaanval en stierf bijna.

- Acteur Dennis Hopper speelde iedere scène stijf van de coke. 

- Marlon Brando moest afvallen voor de film maar verscheen op de set met overgewicht. 

- Brando had geen zin om het script te lezen en verzon zijn eigen teksten. Hij wilde ook niet met Dennis Hopper werken. En hij ging op een gegeven moment gewoon naar huis. 

- In de avond liepen er tijgers rond op de set.

- De film werd uiteindelijk veel te duur.

- Het Filipijnse leger pikte iedere keer de helikopters in. 

- Coppola viel tientallen kilo's af, dreigde meerdere keren met zelfmoord en kreeg een epileptische aanval van de stress. 

-  Het enige lichtpuntje: Eleanor Coppola, de vrouw van Francis, maakte een documentaire over deze hel.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag