New Amsterdam is de zoveelste ziekenhuisserie over een idealistische arts die strijdt tegen de bureaucratie. Dit keer is de arts echter de baas in het ziekenhuis. 

In iedere ziekenhuisserie heb je wel een arts die het welzijn van de patiënten op de eerste plaats zet en zich niks aantrekt van de strenge regels. Een leidinggevende, meestal in pak, vertelt de arts dat hij of zij het protocol moet volgen, maar de arts doet zijn eigen ding, redt de patiënt en zet de strenge bureaucraat voor schut. New Amsterdam volgt ook die formule, maar met één kleine wijziging. In deze dramaserie is de idealistische arts de baas!

More content below the advertising

Max Goodwin, gespeeld door Ryan Eggold uit The Blacklist, krijgt de leiding over New Amsterdam en maakt schoon schip door een hele afdeling te ontslaan omdat ze te weinig doen voor hun patiënten. Daarna luistert hij naar de wensen van het personeel en besluit hij iedereen zijn zin te geven. Het lijkt alsof alle problemen daarmee zijn opgelost, maar zo makkelijk gaat dat niet. Niet iedereen is fan van zijn aanpak en Max worstelt ook nog eens met zijn eigen gezondheid. 

New Amsterdam is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:25 uur op Net5

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.