New Amsterdam is de zoveelste ziekenhuisserie over een idealistische arts die strijdt tegen de bureaucratie. Dit keer is de arts echter de baas in het ziekenhuis. 

In iedere ziekenhuisserie heb je wel een arts die het welzijn van de patiënten op de eerste plaats zet en zich niks aantrekt van de strenge regels. Een leidinggevende, meestal in pak, vertelt de arts dat hij of zij het protocol moet volgen, maar de arts doet zijn eigen ding, redt de patiënt en zet de strenge bureaucraat voor schut. New Amsterdam volgt ook die formule, maar met één kleine wijziging. In deze dramaserie is de idealistische arts de baas!

Article continues after the ad

Max Goodwin, gespeeld door Ryan Eggold uit The Blacklist, krijgt de leiding over New Amsterdam en maakt schoon schip door een hele afdeling te ontslaan omdat ze te weinig doen voor hun patiënten. Daarna luistert hij naar de wensen van het personeel en besluit hij iedereen zijn zin te geven. Het lijkt alsof alle problemen daarmee zijn opgelost, maar zo makkelijk gaat dat niet. Niet iedereen is fan van zijn aanpak en Max worstelt ook nog eens met zijn eigen gezondheid. 

New Amsterdam is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:25 uur op Net5

More content below the advertising