De trailer van de live-action versie van The Lion King lijkt heel veel op de originele animatiefilm, maar er zijn toch een aantal grote verschillen. Wij zetten er een paar op een rij. 

Nieuwe cast

Deze was te verwachten. De oude garde optrommelen is voor een remake van dit kaliber geen optie. Gelukkig krijgen we daar wel Donald Glover, uit de comedyserie Community, voor terug als Simba en Beyoncé als Nala. Uitzondering op de regel? Mufasa; opnieuw ingesproken door James Earl Jones. Want laten we eerlijk wezen, niemand kan deze koning vervangen.

Het ziet er anders uit

Deze spreekt ook voor zich. Jon Favreau’s versie van The Lion King is een combinatie van echte beelden en een enorme dosis special effects. Onder de noemer ‘live-action’ wordt dat vertaalt naar het witte doek. Erg vinden we het trouwens niet: de eerste trailer ziet er beeldschoon uit.

Minder muziek

Maar liefst twee nummers sneuvelen. Morning Report en Be Prepared zijn volgend jaar niet te horen. Jammer, maar daar staat wel een nieuwe nummer met Beyoncé tegenover. De zangeres dook de studio in met Elton John en Tim Rice om een gloednieuwe song op te nemen voor de aftiteling.

Een paar belangrijke details zijn anders

We zien er al een paar voorbijkomen in de trailer. Naast fotorealistische leeuwen, een ander ogende Rafiki (weg is de wandelstok) en een realistischer kleurenpallet, is er geen regen bij de laatste scène en gebruikt de sjamaan een ander kruid om Simba te dopen. Ongetwijfeld zal de film bol staan van dit soort aanpassingen. Wat werkt in een animatiefilm, werkt immers niet altijd in een live-action verfilming.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.