De trailer van de live-action versie van The Lion King lijkt heel veel op de originele animatiefilm, maar er zijn toch een aantal grote verschillen. Wij zetten er een paar op een rij. 

Nieuwe cast

Deze was te verwachten. De oude garde optrommelen is voor een remake van dit kaliber geen optie. Gelukkig krijgen we daar wel Donald Glover, uit de comedyserie Community, voor terug als Simba en Beyoncé als Nala. Uitzondering op de regel? Mufasa; opnieuw ingesproken door James Earl Jones. Want laten we eerlijk wezen, niemand kan deze koning vervangen.

Article continues after the ad

Het ziet er anders uit

Deze spreekt ook voor zich. Jon Favreau’s versie van The Lion King is een combinatie van echte beelden en een enorme dosis special effects. Onder de noemer ‘live-action’ wordt dat vertaalt naar het witte doek. Erg vinden we het trouwens niet: de eerste trailer ziet er beeldschoon uit.

Minder muziek

Maar liefst twee nummers sneuvelen. Morning Report en Be Prepared zijn volgend jaar niet te horen. Jammer, maar daar staat wel een nieuwe nummer met Beyoncé tegenover. De zangeres dook de studio in met Elton John en Tim Rice om een gloednieuwe song op te nemen voor de aftiteling.

Een paar belangrijke details zijn anders

We zien er al een paar voorbijkomen in de trailer. Naast fotorealistische leeuwen, een ander ogende Rafiki (weg is de wandelstok) en een realistischer kleurenpallet, is er geen regen bij de laatste scène en gebruikt de sjamaan een ander kruid om Simba te dopen. Ongetwijfeld zal de film bol staan van dit soort aanpassingen. Wat werkt in een animatiefilm, werkt immers niet altijd in een live-action verfilming.

More content below the advertising