Source
Foto: William Rutten

We kennen Danny de Munk als zanger, acteur én presentator, maar nu ook als danser. Vanaf vanavond schittert hij met zijn dochter Bo in Dance Dance Dance op SBS6.

Waar mocht je vroeger voor opblijven?
“Ik was altijd een groot fan van The A-Team. Als iemand kwaad werd gedaan losten zij dat probleem weer op en dat vond ik altijd leuk. Daarna moest ik ook wel naar bed hoor.”

Wie was je grote held op tv?
“Vroeger had ik niet echt een grote held, maar op latere leeftijd vond ik showmaster Willem Ruis een icoon. Hij was impulsief, heel emotioneel en kon zelfs kwaad worden op televisie. Ik houd ervan dat hij niet gereserveerd was, het maakte hem menselijk. Hij was echt zichzelf.”

Waar zet je de tv voor aan?
“Kom ik weer terug op dat impulsieve: Chateau Meiland. Ik vind dat uniek, die Martien is zo zichzelf en ik moet verschrikkelijk om hem lachen. Hij heeft een eigen identiteit en een uitgesproken persoonlijkheid, daar houd ik van. Er zijn tegenwoordig te weinig van zulke mensen op tv.”

Article continues after the ad

Wat is je lievelingsprogramma?
“Het klinkt misschien gek, maar waar ik altijd naar kijk is toch echt Het Journaal. Het nieuws is voor mij het allerbelangrijkste, dat wil ik niet missen.” 

Wie vind je de beste presentator/presentatrice?
“Ik heb Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek hoog zitten. Zij voelen de sfeer heel goed aan en laten gasten uitpraten. Ook kunnen ze zich op zoveel vlakken begeven, je bent als presentator een genie als je dat kan.” 

Waarom moeten we gaan kijken naar Dance Dance Dance?
“Het is niet één dansstijl die voorbijkomt. Hiphop, modern, klassiek, eigenlijk alles door elkaar: dat is Dance Dance Dance. De kandidaten dansen ook solo, dus je stelt je kwetsbaar op. Daarnaast heeft het een grote amusementswaarde als iemand niet kan dansen. Mijn dochter is echt een danseres, ik een pak yoghurt.” 

Dance Dance Dance zie je vanaf vanavond elke vrijdag om 20:30 uur op SBS6.

More content below the advertising