Ieder jaar maakt het Amerikaanse tijdschrift People bekend wie de meest sexy man van het jaar is. Dit keer gaat de eer naar de Britse acteur Idris Elba. 

De verkiezing van Sexiest Man Alive is niet zonder controverse. Vorig jaar kreeg countryzanger Blake Shelton de titel en daar was niet iedereen het mee eens en ook bij de benoeming van Dwayne Johnson in 2016 fronsten mensen hun wenkbrauwen. De keuze van dit jaar werd bekend gemaakt in de talkshow van Jimmy Fallon en lijkt een stuk beter te vallen.

Idris Elba kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat hij verkozen was tot People's Sexiest Man Alive. In het tijdschrift vertelt de acteur, bekend uit de serie Luther en de films Thor, The Dark Tower en Pacific Rim, dat hij direct in de spiegel keek om te zien of hij wel echt zo sexy is. "Het was een leuke verrassing en zeker ook goed voor mijn zelfvertrouwen." 

De titel werd in 1985 voor het eerst uitgereikt. In de onderstaande slide zetten we enkele winnaars op een rijtje. 

Mel Gibson was de eerste

Clooney kreeg de titel in 1997

In 2006 werd George Clooney nog een keer verkozen

Chris Hemsworth hoort natuurlijk in dit lijstje

Blake Shelton is de vreemde eend in de bijt

Channing Tatum is nog steeds sexy

David Beckham, de winnaar van 2015

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.