Ieder jaar maakt het Amerikaanse tijdschrift People bekend wie de meest sexy man van het jaar is. Dit keer gaat de eer naar de Britse acteur Idris Elba. 

De verkiezing van Sexiest Man Alive is niet zonder controverse. Vorig jaar kreeg countryzanger Blake Shelton de titel en daar was niet iedereen het mee eens en ook bij de benoeming van Dwayne Johnson in 2016 fronsten mensen hun wenkbrauwen. De keuze van dit jaar werd bekend gemaakt in de talkshow van Jimmy Fallon en lijkt een stuk beter te vallen.

Idris Elba kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat hij verkozen was tot People's Sexiest Man Alive. In het tijdschrift vertelt de acteur, bekend uit de serie Luther en de films Thor, The Dark Tower en Pacific Rim, dat hij direct in de spiegel keek om te zien of hij wel echt zo sexy is. "Het was een leuke verrassing en zeker ook goed voor mijn zelfvertrouwen." 

De titel werd in 1985 voor het eerst uitgereikt. In de onderstaande slide zetten we enkele winnaars op een rijtje. 

Mel Gibson was de eerste

Clooney kreeg de titel in 1997

In 2006 werd George Clooney nog een keer verkozen

Chris Hemsworth hoort natuurlijk in dit lijstje

Blake Shelton is de vreemde eend in de bijt

Channing Tatum is nog steeds sexy

David Beckham, de winnaar van 2015

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.