Veronica Magazine ging op pad met Frank en Rogier, de mannen van Paleis voor een prikkie, en kreeg een aantal tips om te slagen in de kringloopwinkel. 

Met een beperkt budget en een aantal creatieve oplossingen lukt het Frank en Rogier iedere keer weer om een simpele woning om te toveren tot een droomhuis. De flamboyante binnenhuisarchitecten van Paleis voor een prikkie zijn de ultieme koopjesjagers en Veronica Magazine ontmoet de mannen in de Haagse kringloopwinkel Rataplan waar het duo zoekt naar zoveel mogelijk spullen voor zo min mogelijk geld. Frank: "Ik vind het een absolute uitdaging om niet de hoofdprijs te betalen."

Rondjes lopen

Frank en Rogier wandelen eerst door de winkel en gaan daarna pas op zoek naar koopjes. "Het eerste rondje is bedoeld om ons te oriënteren," vertelt Rogier. "Tijdens het tweede rondje valt me dan ineens van alles op." Het is een manier van kijken die iedereen kan leren. "Ga in een museum voor een kunstwerk zitten en neem het helemaal in je op. Als je dat elke week doet, leer je sneller focussen. En ga recht op je doel af. In ons programma skippen we bijvoorbeeld standaard de kledingafdeling."

Article continues after the ad

Afdingen

Wanneer je eenmaal iets hebt gevonden, is het tijd om af te dingen en daar is Rogier een kei in. "Als winkelier maakte ik al deals. Om af te dingen moet je de gunfactor hebben en het helpt als je een complimentje maakt, maar je moet ook goed weten hoe het spelletje werkt. Zo moet je altijd onderhandelen met de manager: die weet voor welk bedrag spullen zijn ingekocht. Vraag of er een leuk prijsje gemaakt kan worden, bijvoorbeeld omdat er een kras op het schilderijlijstje zit of omdat je veel spullen tegelijk koopt.” 

Paleis voor een prikkie is iedere maandag te zien om 20:30 uur op SBS6. Het hele interview met Frank en Rogier is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising