Veronica Magazine ging op pad met Frank en Rogier, de mannen van Paleis voor een prikkie, en kreeg een aantal tips om te slagen in de kringloopwinkel. 

Met een beperkt budget en een aantal creatieve oplossingen lukt het Frank en Rogier iedere keer weer om een simpele woning om te toveren tot een droomhuis. De flamboyante binnenhuisarchitecten van Paleis voor een prikkie zijn de ultieme koopjesjagers en Veronica Magazine ontmoet de mannen in de Haagse kringloopwinkel Rataplan waar het duo zoekt naar zoveel mogelijk spullen voor zo min mogelijk geld. Frank: "Ik vind het een absolute uitdaging om niet de hoofdprijs te betalen."

Rondjes lopen

Frank en Rogier wandelen eerst door de winkel en gaan daarna pas op zoek naar koopjes. "Het eerste rondje is bedoeld om ons te oriënteren," vertelt Rogier. "Tijdens het tweede rondje valt me dan ineens van alles op." Het is een manier van kijken die iedereen kan leren. "Ga in een museum voor een kunstwerk zitten en neem het helemaal in je op. Als je dat elke week doet, leer je sneller focussen. En ga recht op je doel af. In ons programma skippen we bijvoorbeeld standaard de kledingafdeling."

More content below the advertising

Afdingen

Wanneer je eenmaal iets hebt gevonden, is het tijd om af te dingen en daar is Rogier een kei in. "Als winkelier maakte ik al deals. Om af te dingen moet je de gunfactor hebben en het helpt als je een complimentje maakt, maar je moet ook goed weten hoe het spelletje werkt. Zo moet je altijd onderhandelen met de manager: die weet voor welk bedrag spullen zijn ingekocht. Vraag of er een leuk prijsje gemaakt kan worden, bijvoorbeeld omdat er een kras op het schilderijlijstje zit of omdat je veel spullen tegelijk koopt.” 

Paleis voor een prikkie is iedere maandag te zien om 20:30 uur op SBS6. Het hele interview met Frank en Rogier is te lezen in Veronica Magazine. 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.