"We hadden geen idee dat Radar Love iets speciaals zou worden"

Golden Earring is dé rockband van Nederland. De mannen staan zelfs zes keer in Veronica's Top 1000 Allertijden. Een goede reden om de rockers weer bij elkaar te brengen.

Barry Hay had weinig zin in de zoveelste fotoshoot, maar voor Veronica Magazine en topfotograaf William Rutten maakte de rocklegende een uitzondering. Het bleek uiteindelijk best wel leuk te zijn en al snel werden er herinneringen aan vroeger opgehaald en vertelden de mannen uitgebreid over hun grootste hits. 

George Kooymans (70) over Radar Love

“We hadden geen enkel idee dat Radar Love iets speciaals zou worden, toen we begonnen met schrijven van het nummer. We vonden zelf dat we een underground-achtige plaat hadden gemaakt, met een allesbehalve commerciële inslag. Voorheen schreven we heel bewust hits, nu hadden we dat helemaal losgelaten. Ik herinner me een meeting waarin we de single van het album waar Radar Love op staat moesten kiezen. We zijn ieder nummer afgegaan, uiteindelijk is het Radar Love geworden. Niet omdat we het idee hadden dat die track de potentie had om een superhit te worden, maar omdat we dat liedje het meest ‘rock’ vonden."

Barry Hay (70) over When The Lady Smiles

“De clip die Dick Maas bij dit nummer heeft gemaakt, is denk ik voor vijftig procent debet aan het succes van de plaat. Het clipje, waarin ik een non aanrand en mijn hersenen worden gevoerd aan een hondje, was hier en daar wat controversieel en dat wisten we. Dus besloten we de clip aan niemand te laten zien tot de grote première tijdens het Gouden Harp Gala. Hij was allang af, maar de tape werd heel theatraal gebracht door een speciale koerier. De grap is: dat gala werd live uitgezonden op tv. Dus iedereen zag live dat clipje. Ik weet nog dat Mies Bouwman zich tijdens de show omdraaide en zei: “Enig!” Ik dacht toen alleen maar: enig? Hè?? Dit is helemaal niet enig, is dat mens blínd?? Na die uitzending brak de pleuris uit, ik heb zelfs dreigbrieven gehad van een vrouwenvereniging uit Groningen."

Wil je nog meer Golden Earring? In Veronica Magazine vertelt Cesar Zuiderwijk waarom Another 45 Miles een stuk hygiënischer was om te spelen en Rinus Gerritsen legt uit waarom Twilight Zone de band nieuw leven gaf. Tijdens de Veronica Top 1000 Allertijden is de band ook maar liefst 6 keer te horen. 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.