Tien brave burgers plegen een misdaad en maken 80.000 euro buit. Daarna begint het spel pas echt! Lukt het de dieven om uit de handen te blijven van de recherche? 

Bij de gemiddelde aflevering van Hunted zitten we op het puntje van onze stoel en zweten we peentjes. Het nieuws dat de makers met een nieuw programma komen, is daarom goed nieuws, maar schept ook hele hoge verwachtingen. Het idee achter De Buit is in ieder geval ijzersterk.

Tien nette inwoners van een klein Brabants dorpje vormen een gelegenheidsbende en stelen 80.000 euro. Dat klinkt al spannend genoeg, maar de diefstal is nog maar het begin! De misdaad blijft niet onbestraft en de tien krijgen een team van doorgewinterde rechercheurs achter zich aan. 

Het is nog eventjes wachten voordat de spannende realityserie op televisie is. Vanaf maandag 7 januari is De Buit wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.