Disney-klassieker De Klokkenluider van de Notre Dame krijgt na o.a. Dumbo, The Lion King, Beauty and the Beast en Aladdin nu ook een live-action remake. 

Bij Disney hebben ze het slim bekeken. Ze hebben talloze mooie animatiefilms gemaakt en met de techniek van nu is het een makkie om deze klassiekers tot leven te brengen in een live-action versie. Dus waarom zou je nog nieuwe verhalen bedenken? Normaal zouden we kritisch zijn over deze aanpak, want zelden zijn reboots en remakes beter dan het origineel, maar Disney heeft een aantal pareltjes afgeleverd; kijk maar naar het prachtige Beauty and the Beast en The Jungle Book

De volgende Disney-klassieker die een live-action remake krijgt is The Hunchback of the Notre Dame, bij ons bekend als De Klokkenkluider van de Notre Dame. De film gaat simpelweg Hunchback heten en wordt geschreven door toneelschrijver David Henry Hwang en geproduceerd door acteur Josh Gad, beter bekend als de stem van Olaf uit Frozen. Volgens de Amerikaanse website Deadline gaat het gerucht dat Gad ook de hoofdrol zal spelen, maar over de casting is nog niks zeker. 

Article continues after the ad

Het is nog niet bekend wanneer Hunchback in de bioscoop verschijnt.

More content below the advertising