Crowdfunding is een snelle manier om even geld bij elkaar te harken voor een project waar je mee bezig bent, maar het kan ook gebruikt worden om levens te redden.

In het nieuwe programma Je geld of mijn leven volgt Bert van Leeuwen vier mensen die een belangrijke behandeling nodig hebben. Het probleem is dat de zorgverzekeraar dit niet wil vergoeden. De patiënten richten zich tot de kijkers en proberen via crowdfunding aan het geld voor een onbetaalbare behandeling, therapie of operatie te komen. In de kick-offuitzending van vanavond worden de vier voorgesteld. 

Article continues after the ad

De 6-jarige Geuko is grotendeels verlamd en kan niet zelfstandig ademen. In Amerika kan hij geholpen worden. Eefje is volgens de Nederlandse artsen uitbehandeld, maar in Duitsland kan haar kanker wél succesvol behandeld worden. Evert heeft een dwarslaesie en kan met een exoskelet weer staan en lopen. Samantha heeft MS en alleen een stamceltherapie in Zweden kan haar redden van een volledige verlamming. 

De kick-offuitzending van Je geld of mijn leven is vanavond te zien om 20:30 uur op NPO 1. Daarna volgt Bert van Leeuwen de mensen een half jaar lang. Via deze link kan er gedoneerd worden. 

More content below the advertising